Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dziś próbowałem zakodować w ojej F11 2.0D 2011r. parę opcji. Używałem kabla enet i programu esys. Wszystko się koduje kabel działa jednak zakodowane funkcje nie działają. Co robię źle? A może w mojej BMW nie da się zakodować funkcji które chciałem. Poniżej lista kodowań i wyjaśnienie :

CAS 3000 TC - TC_MSA_DEFAULT_OFF - aktiv / Werte=01 nicht_aktiv / Werte=00 Turn Auto Start/Stop OFF by default - U MNIE NIE MA TEJ FUNKCJI

CAS 3000 TC - TC_MSA_MEMORY - aktiv / Werte=01 nicht_aktiv / Werte=00 Sets car's Auto Start/Stop function to start in the last used setting (e.g. Off) when the engine is started _ TEJ FUNKCJI RÓWNIEŻ NIE MA

HU_CIC 3000 HMI EFF_DYN_SPORT_CID aktiv / Werte=01 nicht_aktiv / Werte=00

Enable Efficient Dynamics Sport CID (Added Sport Displays the Vehicle Info screen (Power & Torque Meters)). Added Sport Displays shortcut to the

Dynmiac Drive Control Sport Mode Screen - ZAPROGRAMOWAŁEM JEDNAK NIC SIĘ NIE WYŚWIETLA

HU_CIC 3000 HMI EFF_DYN_SYS_CID aktiv / Werte=01 nicht_aktiv / Werte=00

Enable Efficient Dynamics System CID (Added EfficientDynamics INFO to the Vehicle Info=> Efficient Dynamics screen (e.g. Climate and Battery

animations)). Consumption History still lacks Histogram and ECO PRO Tips is greyed out. Note: On 2011 F10, without ECO PRO, it also added

"Configure ECO PRO" to the Settings=>Driving mode screen. Since there is no actual ECO PRO Functionality, as it is not part of the MY 2011 Dynamic

Driving Control, "Configure ECO PRO" in nonfunctional - ZAPROGRAMOWAŁEM NIC SIĘ NIE WYŚWIETLA

HU_CIC 3000 HMI LOGIC7_SYMBOL aktiv / Werte=01 nicht_aktiv / Werte=00

Changes "Surround" on/off Checkbox to "L7 Surround" checkbox and adds the Logic7 Logo to right of the L7 Surround Checkbox on Settings=>Tone

Screen - ZAPROGRAMOWAŁEM NIC SIĘ NIE WYŚWIETLA

HU_CIC 3000 HMI M_DIGITAL_TACHO aktiv / Werte=01 nicht_aktiv / Werte=00

Enables "Digital tachometer" checkbox on Settings=>Info Display screen. Can not be checked - non functional - ZAPROGRAMOWAŁEM JETS FUNKCJA W USTAWIENIACH ALE NIE MOGĘ JEJ WŁĄCZYĆ ZAZNACZYĆ

HU_CIC 3000 HMI M_DIGITAL_TACHO_EINH aktiv / Werte=01 nicht_aktiv / Werte=00

M tachometer units - Adds "Digital tach.:" to the Settings=>Language/Units screen; however, the choices between kmh and mph can not be set. - ZAPROGRAMOWAŁEM I JEST W USTAWIENIACH JEDNAK NIE MOŻNA ZMIENIAĆ

HU_CIC 3001 EXBOX RDC_SAFETY aktiv / Werte=01 nicht_aktiv / Werte=00

Adds Pressure and Temperature Readings to the TPMS Screen. Do you have TPMS (Reifen Druck Control, aka RDC ) or FTMS (Reifen Pannen Anzeige,

aka RPA)? If you don't know, are you valve stems metal or rubber? If rubber, you have FTMS, which operates on tire rotaional speed and has no

actual sensors to measure pressure and temperature. - W OPCJACH WYŚWIETLA JEDNOSTKI BAR I C JEDNAK BEZ WARTOŚCI.

Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc co źle robię ewentualnie potwierdzenie, że nie da się tego zakodować u mnie. Generalnie chciał bym ustawić auto start/stop żeby pamiętało ostatnią wartość, zegary sportowe, wyświetlanie prędkości cyfrowej, wyświetlanie temperatury i ciśnienia w oponach.

Edytowane przez lezy1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz ten sam problem co ja czyli za stary soft i nie zakodujesz wielu funkcji w tym start/stop memory, jedyne wyjście to aktualizacja oprogramowania do nowszej wersji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A’propos ostatniego - jesteś pewien, ze masz czujniki w wentylach?

Bo jak masz RPA, to nie uzyskasz odczytu ciśnienia i temperatury...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co dałeś radę zakodować? A ż tej listy co pisałem coś da się radę?

Z twojej listy to tylko cyfrowe wyświetlanie prędkości udało się zakodować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu raczej nie pomogę bo do kodowania użyłem aplikacji na telefon "Carly for BMW". E-sys używałem próbując zakodować start/stop memory ale bez powodzenia. Zobacz ten filmk: