Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

Mamy na oku to BEZWYPADKOWE BMW X4 link:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x4-2-0d-4x4-okazja-full-opcja-ID6z0OYh.html

Prosze o ślepe opinie na temat tego egzemplarza.

Nie zgadza się pare faktów. Bezwypadkowość, wyposażenie fabryczne z deklarowanym i przebiegi mówię przebiegi bo na liczniku aktualnie jest wklepany 157961 w serwisie i opisie są jeszcze dwie inne wartości.

Stąd prośba o taka ślepą opinie po których podeśle to co ja z serwisu i innych włoskich źródeł wytargałem.

Nie martwi mnie to co wiem, ale to o czym w przypadku tego samochodu nie mam pojęcia.

Edytowane przez samochodtr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podałeś nieprawidłowy VIN, załatw właściwy albo temat zostanie zamknięty.

końcówka - 0L87621

daje taki VIN: WBAXX110800L87621

Kod typu XX11

Typ X4 XDRIVE20D (EUR)

Typoszereg E F26 ()

Seria X

Rodzaj konstrukcji SC

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik B47O

Pojemność skokowa 2.00

Moc 140

Napęd ALLR

Skrzynia biegów AUT

Kolor MINERALWEISS METALLIC (A96)

Tapicerka LEDER NEVADA/D3 SATTELBRAUN (LUD3)

Data prod. 2014-09-30

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CCA AUTO START STOP FUNKTION Auto start/stop function

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S258A BEREIFUNG MIT NOTLAUFEIGENSCHAFTEN Ogumienie zdatne do jazdy po uszkodzeniu

S2E1A 18"LM RAEDER Y-SPEICHE 607 Obr. BMW, st. le. szpr. Y 607

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Wheel bolt locks

S2TEA AUTOMATIC GETRIEBE MIT SCHALTWIPPEN Autom. skrz. bieg. z dźwigniami przeł.

S2VBA REIFENDRUCKANZEIGE Wskaźn. ciśnienia pow. w oponach

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S322A KOMFORTZUGANG Funkcja dostępu komfortowego

S3AGA RUECKFAHRKAMERA Kamera jazdy wstecz

S420A SONNENSCHUTZVERGLASUNG Przyciemniane szyby

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S430A IINNEN- UND AUSSENSPIEGELPAKET Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4L3A INT.LEISTEN DARK COPPER HOCHGLAENZE Listwy wewnętrzne Dark Copper

S4NGA BLENDEN INSTRUMENTENTAFEL HOCHGLANZ Osłony deski rozdzielczej, wysoki połysk

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S5DPA PARKASSISTENT Asystent parkowania

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6ACA INTELLIGENTER NOTRUF Inteligentne połączenie ratunkowe

S6AEA TELESERVICES Teleservices

S6NHA FREISPRECHEIN. M. USB-SCHNITTSTELLE Zest. głośnomów. ze złączem USB

P7HWA XLINE X Line

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Wersja językowa, francuski

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, francuski

S8KAA OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATE Dummy-SALAPA

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

S8THA SPEED LIMIT INFO Speed Limit Info

S925A VERSANDSCHUTZPAKET Dummy-SALAPA

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S4U2A FAHRERLEBNISSCHALTER INKL. ECO PRO Przeł. właściwości jezdnych z ECO PRO

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapytaj ile ma dziś na liczniku, bo często w ogłoszeniu podają mniejszy.

Ostatni odnotowany 157.962 km

Numer podwozia WBAXX110400L87261

Kod typu XX11

Typ X4 XDRIVE20D (EUR)

Typoszereg E F26 ()

Seria X

Rodzaj konstrukcji SC

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik B47O

Pojemność skokowa 2.00

Moc 140

Napęd ALLR

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER NEVADA/CX OYSTER (LUCX)

Data prod. 2014-09-22

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CCA AUTO START STOP FUNKTION Auto start/stop function

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S258A BEREIFUNG MIT NOTLAUFEIGENSCHAFTEN Ogumienie zdatne do jazdy po uszkodzeniu

S2E3A 19"LM RAEDER Y-SPEICHE 608/MB Obr. BMW, st. le. szpr. Y 608

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Wheel bolt locks

S2TEA AUTOMATIC GETRIEBE MIT SCHALTWIPPEN Autom. skrz. bieg. z dźwigniami przeł.

S2VBA REIFENDRUCKANZEIGE Wskaźn. ciśnienia pow. w oponach

S430A IINNEN- UND AUSSENSPIEGELPAKET Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S4ADA INTERIEURL. ALU. LAENGSSCHLIFF FEIN Listwy wewn. alum., szlif. wzdłuż. dr.

S4NGA BLENDEN INSTRUMENTENTAFEL HOCHGLANZ Osłony deski rozdzielczej, wysoki połysk

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S5A1A LED-NEBELSCHEINWERFER LED Fog lights

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6ACA INTELLIGENTER NOTRUF Inteligentne połączenie ratunkowe

S6AEA TELESERVICES Teleservices

S6NHA FREISPRECHEIN. M. USB-SCHNITTSTELLE Zest. głośnomów. ze złączem USB

S6UHA TRAFFIC INFORMATION Traffic Information

P7HWA XLINE X Line

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S8KAA OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATE Dummy-SALAPA

S925A VERSANDSCHUTZPAKET Dummy-SALAPA

S962A KENNZEICHENTRAEGER VORNE ENTFALL Brak podst. tabl. rejestr. przedniej

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S4U2A FAHRERLEBNISSCHALTER INKL. ECO PRO Przeł. właściwości jezdnych z ECO PRO

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano

Jeżeli chodzi o przebieg

Ostatni odnotowany 157.962 km

Wiem, że na 100% jest skręcony :nienie: , tylko nie mam 100% pewności z ilu na ile. Za rękę nikogo nie złapałem i w detektywa też nie mam zamiaru się dalej bawić. Fakty są takie, że po przejechaniu Włoskiej granicy miał najpierw 153 800 :roll: , później 157,961 :lol: - brak elementu maskującego złącze diagnostyczne :mad2:

Mam zdjęcia, a jedno pod ręką screen poniżej, gdzie o ten jeden kilometr ktoś się chyba ... pomylił :duh:

http://www.fotoallegro.pl/zdjecia/z25/254554/big/1.jpg

Poprzedni właściciel z Włoch ma zdjęcia na FB tego samochodu i przebiegu...

Nie wiem jak drążyć kwestię przejechanych kilometrów, bo w tym temacie chyba nie dojdzie się prawdy, sprzedawca utrzymuje, że nawet kilometr(!) nie zjechany serwisowany w ASO i z ASO we Włoszech był zakupiony - ma faktury...

http://www.fotoallegro.pl/zdjecia/z25/254558/big/1.jpg

To Diesel - więc wiem, że te auta nie stoją, nie boję się dużych przebiegów, ale informacja ta jest mi potrzebna do rozsądnego planowania kosztów.

Chcę nabyć pojazd świadomie i być przygotowany na to, że zamiast za 50,000 km to inwestycja w skrzynię czy napęd czeka mnie zaraz po zakupie, a to zmienia postać rzeczy i droższe samochody De Facto będą lepszymi i tańszymi opcjami.

Jak z uszkodzeniami tego auta?

Nie wypada bezwypadkowo, jak deklaruje sprzedawca. :cry2:

Czy mogę prosić o jakieś informacje z Waszych źródeł w tym temacie?

Opublikowano
.....................................................................

Czy mogę prosić o jakieś informacje z Waszych źródeł w tym temacie?

Takie informacje tutaj się kupuje :twisted: :roll: :wink:

Chyba, że posiadający takie informacje zdecydują inaczej :wink:

Zorba pozdrawia !!
Opublikowano

Wielokrotnie zakupiłem już informację od użytkowników tego forum, dowodem jest chociażby jeden z powyższych screenów.

Nie mam oporów by wynagrodzić pracę czy dostęp do źródeł, do których dostępu nie mam - dla mnie jest to naturalnie i nie chcę nic wydębiać.

Zatem Panie kolego Zorba - odzywa się Pan z zazdrości tak tylko złośliwie - zaczepnie, czy w formie oferty? Bo na Pańską łaskę chyba nie mam co liczyć :?

Dla mnie naturalnym jest, że kupując używany samochód PŁACĘ za dodatkowe informację o nim z innych źródeł jeżeli sprzedawca nie współpracuje.

Staram się pozyskać wszystkie możliwe informacje bo wiem,

że za rok czy dwa ja będę sprzedawał ten pojazd i wtedy bez mydła zostanę ... obsmarowany przez życzliwych donosicieli, za czyny, których się nie dopuściłem.

A prawdopodobieństwo, że jeden z kolegów (sądząc po rocznikach posiadanych przez forumowiczów samochodów - bez podtekstów) będzie odbiorcą mojej oferty podciągnę to pod dobro ogółu :D

Opublikowano
............................

Zatem Panie kolego Zorba - odzywa się Pan z zazdrości tak tylko złośliwie - zaczepnie, czy w formie oferty? Bo na Pańską łaskę chyba nie mam co liczyć :?

.....................................

Miałem nadzieję, że potraktuje Pan mój wpis z przymrużeniem oka :wink:

tak jak ja to wyraziłem na końcach przez siebie wpisanych wersów.

Bez złych intencji i złych emocji :roll:

Do informacji Pana interesujących niestety nie mam dostępu :mrgreen: tak więc "moja łaska" na nic się tu zda :8) :wink:

Ot, takie "nabijanie postów" przeze mnie :wink:

Proszę o wybaczenie :cool2:

Zorba pozdrawia !!
Opublikowano
Szkoda tylko, że mimo świadomości kręconego przebiegu nadal jesteś zainteresowany autem. Dzięki temu proceder kręconych liczników nadal istnieje :roll:

Zastanowiłem się chwilę nad odpowiedzią na to pytanie i uderzyły mnie dwa sprzeczne aspekty.

Pierwszy to ten, że proceder istnieje przez mylne przeświadczenie handlarzy, iż taki czyn podniesie wartość pojazdu, nie kupujących.

Dzięki takim praktykom (w myśl teorii "miecza i tarczy") istnieje też cały rynek, na który kilka postów wyżej jeden z kolegów się powoływał - osób profesjonalnie trudniących się w dochodzeniu prawdziwej historii pojazdów.

Przy zakupie auta używanego (w myśl zasad:"lepiej zapobiegać niż leczyć" oraz "najwyższą formą zaufania jest kontrola") wliczam w budżet cenę takiej usługi.

Przyczyniam się przez to do ELIMINOWANIA NIEUCZCIWYCH PRAKTYK.

Druga sprawa to kwestia tego, że autem jestem jeszcze zainteresowany...

Podchodzę do tego na chłodno, a statystyki mówią, że ten proceder jest bardzo powszechny.

Nie jest to jedyne auto używane, którego zakup rozważam, inne są niewiele droższe...

Postępuję w myśl zasady: "Lepszy diabeł, którego znam...", ale mam wyznaczoną cienką czerwoną linię po przekroczeniu której od samochodu odchodzę innych ostrzegam i tyle.

Nie podjąłem jeszcze decyzji o zakupie tego auta.

Opublikowano
Szkoda tylko, że mimo świadomości kręconego przebiegu nadal jesteś zainteresowany autem. Dzięki temu proceder kręconych liczników nadal istnieje :roll:

Zastanowiłem się chwilę nad odpowiedzią na to pytanie i uderzyły mnie dwa sprzeczne aspekty.

Pierwszy to ten, że proceder istnieje przez mylne przeświadczenie handlarzy, iż taki czyn podniesie wartość pojazdu, nie kupujących.

Dzięki takim praktykom (w myśl teorii "miecza i tarczy") istnieje też cały rynek, na który kilka postów wyżej jeden z kolegów się powoływał - osób profesjonalnie trudniących się w dochodzeniu prawdziwej historii pojazdów.

Przy zakupie auta używanego (w myśl zasad:"lepiej zapobiegać niż leczyć" oraz "najwyższą formą zaufania jest kontrola") wliczam w budżet cenę takiej usługi.

Podchodzę do tego na chłodno, a statystyki mówią, że ten proceder jest bardzo powszechny.

Nie jest to jedyne auto używane, którego zakup rozważam, inne są niewiele droższe...

Postępuję w myśl zasady: "Lepszy diabeł, którego znam...", ale mam wyznaczoną cienką czerwoną linię po przekroczeniu której od samochodu odchodzę innych ostrzegam i tyle.

Jeżeli są inne ofert podobnych (sprawdzonych) aut z CHĘCIĄ JE ROZWAŻĘ - ofert proszę na PW, żeby nie śmiecić

Opublikowano

Powinno być wstyd publicznie popierać nie uczciwy proceder jakim jest cofanie liczników.

I jeszcze stwierdzenie w stylu że tak naprawdę to powinniśmy się cieszyć bo ten proceder pośrednio daje pracę tym co robią raporty.

Chętnie bym napluł na to auto.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Powinno być wstyd publicznie popierać nie uczciwy proceder jakim jest cofanie liczników.

I jeszcze stwierdzenie w stylu że tak naprawdę to powinniśmy się cieszyć bo ten proceder pośrednio daje pracę tym co robią raporty.

Chętnie bym napluł na to auto.

Chyba nie o popieranie tutaj chodzi, tylko o to, że jeżeli rynek wygląda tak jak wygląda, to napiętnowanie tego i obniźenie ceny w czasie negocjacji może być jakimś rozwiązaniem. Mam wrażenie, że skłonność do wygłaszania takich komentarzy jest wprost proporcjonalna do ilosci posiadanych pieniedzy i odległosci, jaka dzieli komentujacego od Polski.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cofanie licznika jest miarą uczciwości handlarza. Dla auta oznacza to iż wnętrze jest w takim stanie że nie widać tych kilometrów - i to świadczy o producencie. Kwestia mechaniki została już poruszona, kwestia prawna jest wszystkim wiadoma...

Cofnięty licznik nie dyskwalifikuje auta, jego świadoma chęć zakupu może jedynie handlarzowi dać pstryczka (przy odpowiedniej cenie)

Sent with handy.

Opublikowano

Nie przyczyniasz się do eliminowania nieuczciwych praktyk tylko zmniejszasz liczbę potencjalnych klientów gotowych zapłacić żądaną pierwotnie cenę. Takie ryzyko handlarz podejmie i nic nie nauczy się na przyszłość. Nie tędy droga. Ja auta kombinowane wykluczam zupełnie (jeśli posiadam wiedzę).