Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam.Mam następujący problem ze swoim autem-otwieranie działa jedynie pilotem z kluczyka(centralnym zamkiem).Jeśli próbuję otworzyć drzwi kluczykiem zamek nawet nie drgnie(mam zamek tylko w drzwiach kierowcy, w klapie nie ma).Jeśli w zimę stracę prąd to będzie kaplica-nie będzie sposobu żeby nawet wyjąć aku do ładowania. Zacząłem trochę czytać w necie ale za dużo nie znalazłem. Najprościej byłoby kupić nową wkładkę zamka z kluczykiem i wymienić ale nigdzie nie mogę znaleźć takowej do e39 .Do innych modeli są ,a do e39 nigdzie. Można też podobno wyjąć bębenek zamka i dać do ślusarza aby dorobił kluczyk pod zamek.Sęk w tym ,że u mnie w okolicy takich fachowców nie ma. Czy mam jakieś inne opcje? Dzięki za pomoc Edytowane przez blankito111
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale nie rusza się nawet o kilka stopni? Może masz wymieniony zestaw kluczyka ze stacyjką bez drzwi. Wtedy tylko wymiana wkładki w drzwiach na dopasowaną do kluczyka.

O ile się nie mylę, to fachowiec dorobi Ci gotową pod kluczyk. Zadzwoń do jakiegoś ślusarza podaj szczegóły, powinien Ci powiedzieć czy się da.