Skocz do zawartości

[BMW E46 320D Touring] Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam otóż taki problem. Kiedyś miałem chwilowy brak mocy w aucie. Dodawałem gaz na maxa , a auto wgl nie szło. Zacząłem tankować lepszej ropy i problem ustąpił. Teraz znowu się pojawił, a wciąż tankuje lepszą rope. Raz jak włącze auto jest super. Moc jak zawsze, ma powera. Wyłącze, załozmy , że poje na zakupy znowu odpalam, już brak mocy, powiedzmy, że ma ok 70% tego, co miał, brak zrywu itd. Po dłuższej jedzie np. zatrzymuje się na swiatlach, ruszam i znowu ma moc. Czasami jest tak, że z początku ma moc, zatrzymam się na stopie, ruszam i znowu moc jest ograniczona. Wtedy zegar obrotomierza źle pokazuje, szybko się zmienia , a gdy dodaję gazu zamiast iść do góry dość szybko idzie w tempie żółwia, natomiast po silniku slychać, ze już ma maksa. Co może być problemem?

Opublikowano

Koniecznie podłączyć pod kompa, Jak jesteś z Dolnego ... to może Maniek (pasionat) by Ci to ogarnął.

Puki co to zmień filtr paliwa i powietrza możesz użyć jakiegoś środka do czyszczenia wtrysków ale docelowo jest potrzebny ktoś co ci podłączy pod kompa i potrafi to zinterpretować.

Typowe warsztaty to się nie spieszą do tego bo to zabiera czas ( 2-3h) wolą coś wymienić.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Filtry wymienione, użyje jeszcze czegos od czyszczenia wtrysków. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale ostatnim razme właśnie gdy była taka brzydka pogoda. Padało ciągle, zimno było to się wydarzyło, natomiast naszło lato i nic. W tym roku tak samo, od tygodnia dopiero tak się zaczęło robić.
Opublikowano
Wpływ pogody i zawilgocenia by wskazywało że gdzieś na wtyczkach jest słaby kontakt

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Podłącz pod komputer i zobacz bledy napewno coś będzie jak nie to logi dynamiczne live data duzo wyjaśni.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź dokładnie węże podciśnienia, mogą być sparciałe, jak pojawi się nieszczelność to będziesz odczuwał brak mocy. Co z egr? Podłączony normalnie? Zaglądałeś do niego? Nie jest zawalony?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.