Skocz do zawartości

530i test

cher

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam sie w 100%. Tez nie rozumiem dlaczego, szczegolnie BMW i Mercedes chca by wszystkie ich auta wygladaly niemal identycznie w srodku i na zewnatrz, a roznica ograniczala sie (na pierwszy rzut oka przynajmniej) do wymiarow.

Z jakich badan marketingowych wywnioskowali ze klienci tego oczekuja?

Zgadzam sie w 100%. Tez nie rozumiem dlaczego, szczegolnie BMW i Mercedes chca by wszystkie ich auta wygladaly niemal identycznie w srodku i na zewnatrz, a roznica ograniczala sie (na pierwszy rzut oka przynajmniej) do wymiarow.

Z jakich badan marketingowych wywnioskowali ze klienci tego oczekuja?

Z badań kosztownych i wiarygodnych.

Na pewno BMW odpowie jak ich zapytasz. :lol:

A może i nie...

• 3 tygodnie później...
Jak z elastycznością tego silnika? Chciałem wypróbować G30 z takim silnikiem, ale niestety na terenie śląska nigdzie nie ma takiego samochodu, aby odbyć jazdę próbną. Obecnie mam w swoim F11 3.0d po wirusie na 310PS i boję się, że po kupnie G30 530i będę rozczarowany tym silnikiem. Jakie są wasze odczucia?

Jak z elastycznością tego silnika? Chciałem wypróbować G30 z takim silnikiem, ale niestety na terenie śląska nigdzie nie ma takiego samochodu, aby odbyć jazdę próbną. Obecnie mam w swoim F11 3.0d po wirusie na 310PS i boję się, że po kupnie G30 530i będę rozczarowany tym silnikiem. Jakie są wasze odczucia?

Mam taki silnik. Wcześniej mailem A5 2.0 230KM, A5 3.0 TDI 240KM

Różnica między audi 2.0 a 3.0 była ale nie taka straszna jak się ja opisuje czesto, w porównaniu do nowszych silników 2.0 w audi i BMW jest dużo lepiej. Są to wszystko nowe silniki. Jak dla mnie między BMW 530i a a5 3.0 tdi nie ma większej różnicy. Tylko musisz się zastanowić do czego potrzebujesz, jak ja jeżdżę po mieście 99% czasu to dla mnie nie było sensu dopłacać do 3.0. Jak jeździsz w trasy to oczywiście lepiej sprawdzi się 3.0. Wczoraj byłem pod Warszawa kawałek i jak dla mnie jest w porządku. Oczywiście 540i da więcej radości z jazdy, ale 530i jestem pozytywnie zaskoczony. Najlepiej jakbyś jednak odbył taka jazdę i się sam przekonał.

Dużo osób bierze do nowej a5 2.0 252KM zamiast 3.0 pomimo tego ze ich na to stać. Oczywiście inne odczucia z jazdy są w a5, bardziej czuje się prędkość i tak dalej.

Fajne auto ale jeśli jezdziłeś wcześniej czymś pow.250KM to przed zakupem 530ikoniecznie się przejedz bo możliwe że nastąpi rozczarowanie.

530i nie jest tak emeryckie jak 520d (tam są silniki te samo co od lat tłuką w x3,f10..a z xdrive to jest już dramat)530i nie jest też porywające.Efekt wow będzie dopiero przy 540i

Myślę żwe WASI zamienił trochę sikierke na kijek.

530i to optymalny wybór - jak ktoś chce jeździć żwawiej wrzuci sobie na Sport i ma szybszą reakcję na gaz. OK, to nie jest 540i - ale pytanie, czy jest sen dopłacać, w zależności od konfiguracji, od 70 do prawie 100 k za osiągi

To już każdy musi sobie sam zadecydować, w którą stronę pójść

Sikora miał czarna 530i xdrive

porównując do obecnego będziesz rozczarowany 3.0d po czipie do 2.0i (530i) ciężko znaleźć mianownik