Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

posiadam małe pomarańczowe diody LED 3mm i pomyślałem, że zamontuję je pod klamką wewnętrzną. Czy ktoś już się w to bawił i może mi podpowiedzieć gdzie mogę się podłączyć? Myślałem na przyciskami od szyb? Czy idą tam osobne przewody odpowiedzialne za oświetlenie? Byłoby to o tyle istotne ponieważ diody sciemnialyby się z resztą oświetlenia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam wszystkich,

posiadam małe pomarańczowe diody LED 3mm i pomyślałem, że zamontuję je pod klamką wewnętrzną. Czy ktoś już się w to bawił i może mi podpowiedzieć gdzie mogę się podłączyć? Myślałem na przyciskami od szyb? Czy idą tam osobne przewody odpowiedzialne za oświetlenie? Byłoby to o tyle istotne ponieważ diody sciemnialyby się z resztą oświetlenia?

Tak, ja to robiłem w E91.

Efekt super.

Podłączyłem się pod podświetlenie przycisków od opuszczania/podnoszenia szyb.

Regulacja jasności odbywała się wraz z regulacją jaskrawości oświetlenia deski rozdzielczej.

Opublikowano
Dzięki:) Nie pamiętasz czy od podświetlenia są osobne przewody czy muszę ciąć przewody od sterowania szybami?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki:) Nie pamiętasz czy od podświetlenia są osobne przewody czy muszę ciąć przewody od sterowania szybami?

A skad miałyby być osobne? Sa w jednej wiązce. Nie trzeba ich ciąć.

Można wpiąć się złączką albo wlutować.