Skocz do zawartości

F30/31 najładniejszy kolor lakieru?

82asik

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem najladniejszym kolorem do F30 jest Daytona Violet. Zastanawiem sie tylko czy nie jest on zarezerowany wylacznie dla wersji M. Orientuje sie ktos ile mniej wiecej trzeba doplacic za takie nietypowe lakiery Indywidual?

W ASO powiedzieli mi że jedyne 18 tys :-)

Z jednej strony duzo ale z drugiej jakbym kupowal nowe auto w salonie i konfigurowal je na 300tys to zdecydowalbym sie na jakis z palety indyvidual. Jako ciekawostke napisze, ze do nowego Porsche 911 mozna zamowic lakier Chromflair za "jedyne" 82tys euro.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Pojadę banałem ale wydaje mi się najbardziej oczywistym że najładniejszy jest taki jaki sami sobie wybierzemy no i jakoś fajnie spasujemy go z wnętrzem i resztą pakietów stylistycznych, co właściciel i jego kolor to inna opinia.

Każdy z nas ma inne poczucie piękna bądź też gusta o których ponoć się nie dyskutuje, sam wybrałem kolejną biel po dosyć długim okresie rozważania, zgadzam się jest oklepana ale mi się niezmiennie podoba i mam to gdzieś że jest bardzo popularna.

Moim zdaniem dodaje tej bryle gabarytów, estetyki a auto przy dobraniu z czernią ciekawie się w nim prezentuje(podobnie jak czerwienią w środku), kształty są prawie cały czas podkreślone, nie mylić z autem nawoskowanym czy po projekcie bo wtedy te lustra jakie wychodzą szczególnie na ciemniejszych kolorach bija na głowę biel .

Poza tym są też elementy praktyczne jak wbrew pozorom utrzymanie czystości- mniej lub wolniej widać na nim brud i kurz niż na ciemniejszych kolorach, w lato mniej się nagrzewa niż ciemne kolory, rysy są mniej widoczne, jedyny większy minus to kropki smoły które na białym pojawiają się szybko, pomijam też fakt że ktoś,gdzieś tam płacze że to wieś i ludzie dobierają go masowo małpując od innych.

Wróćmy do meritum czyli fajnych kolorów naszych trójek, mi przed zakupem oprócz białego podobały się jeszcze brązy i niebieskości, np Pyrite Brown coś takiego http://f80.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1100586 , albo Havna Brown które w połączeniu ze środkiem Cashmere Beige albo Opal White wyglądają super.

Podobnie jak Estoril albo Tanzanite Blue, ten drugi o ile się nie mylę( bo być może jest to San Marino blue), bardzo podobał mi się na ostatnim Goodwood FOS 8UVlotNq_o.jpg a już z tym środkiem to w ogóle 0VR5iDc3_o.jpg.

Z drugiej strony nie powiem że Glacier Silver czy Melbourne Red w połączeniu z czarnymi dodatkami wyglądają źle ,bo szczerze też fajnie się prezentują , a na koniec jako że modą i wszelakim "design'em" interesuję się od jakichś 30 lat nie byłbym sobą gdybym nie wspomniał krzykliwych kolorów takich jak Java Green czy Austin Yellow , kończę jak zacząłem kwestia "najlepszości" koloru nadwozia to moim zdaniem kwestia indywidualna gustu, doświadczenia, racjonalnego podejścia, pewnie kasy i wielu wielu innych.

p44ahXld_o.jpg

No tak rabbit ale Java Green dostepna jest pewnie tylko w emkach w m3 i m4

Nie no jasne , z tym że pisze jakie kolory podobają mi się na tej konstrukcji, a co by nie powiedzieć pomimo pewnych zmian podstawa F80/2-3 jest trójka , no i gdyby się uprzeć to samemu też można by taki sobie sprawić.

Bth na Goodwood właśnie w podobnym kolorze tylko mat był AMG GT R QgBx55vk_o.jpg 4XWig3JV_o.jpg , pieknie to wygladalo, szczerze wymienklem .

p44ahXld_o.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Tak samo, jak ktoś doposaża trójkę w kompletny pakiet M performace. Kwestia gustu i zasobności portfela. :D
Benzyna zamiast krwi...

• Moderatorzy

Jak dla mnie najlepsze...

Standardowe z konfiguratora:

1. Black Sapphire

2. Estoril Blue

3. Mineral Grey

Ze standardowego Individual tylko i aż Tanzanite Blue.

A jakbym miał wydziwiać z niestandardowymi Individual:

1. Grigio Telesto

2. Nardo Grey

3. Yas Marina Blue

4. Twilight Purple

Instagram: @kolczasty