Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam bmw e39 523i rok 2000 z niefabrycznym radiem, moje pytanie brzmi czy można zamontować oryginalne radio 2din z dużym wyświetlaczem, jeśli można to prosiłbym o podanie typu radia.

Z góry dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oryginalne navi kosztuje kupę hajsu i funkjonalnościowo jest totalny dramat. Dodatkowo musiałbyś wrzucić całe okablowanie, moduły do bagażnika itp.

Ja bym takie montował - pełen android itp. Kosztowo podobnie, jeśli nie lepiej.

https://www.seicane.com/1996-2003-bmw-5-series-e39-520i-523i-525i-m5-android-radio-gps-navigation-bluetooth-wifi-usb-1080p-video-head-unit-support-obd2-dvr-digital-tv-backup-camera-s6942

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepne sie pod temat lecz troche z innej beczki

Czy w e39 wystepuje raxio co odtwarza mp3 badz czy jest jakies z innej wersji co mozna zamienic by odtwarzalo mp3?

Chodzi mi o to by za howac oryvinalny panel

Z gory dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Alpine cd53 po 2003 roku - odtwarza MP3 z CD, oraz ma wyjście AUX, można podpiąć cokolwiek co ma Jack 3,5

Ale też się ceni, poniżej 600pln raczej ciężko znaleźć.

Opublikowano

Madseason dzieki za info

Wyczytalem wlasnie ze cd53 czyta tylko brakowalo mi informacji ze po 2003 roku :)

Sam mam cd53 ale z 2002 roku :)

PS

Jak rozpoznac ze jest po 2003 cd53?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyjmij i zobacz nr części. Jak chcesz dokładnie to chyba tak leciało:

Od Feb 2003 model nr: 65. 12-6 927 i wyżej

Jeśli początek nr modelu masz taki lub zamiast 927 wyższy numer to masz już AUX - możesz się z tyłu wpiąc kostką i będzie działało.

Od Oct 2004 model nr: 65. 12-6 943 i wyżej (to już chyba tylko z X5 można było wyjąć) to dodatkowo CD mp3.

Opublikowano

Witam

Wracam do mojego pytania odnośnie radia, polecacie radio firmy seicane (link powyżej) moje brzmi czy na tym radiu jest możliwość podglądu takich parametrów jak np. średnie spalanie jak to ma miejsce u mnie w obecnie zainstalowanym oryginalnym radiu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie, podepnę się pod temat z moim problemem.

Samochod BMW E39 525d Touring 2003r. Radio z navigacją i TV, z dużym wyświetlaczem.

Problem polega na tym, że jakiś czas temu moje radio raz grało raz nie, wszystkie inne funkcje działają AUX, Tape. Od 2 dni radio nie gra w ogóle. Aux i tape działa. Na wyświetlaczu jest tylko czestotliwość ale nie odbiera żadnej stacji, nic nie znajduje.

W jaki sposób można to naprawić? W czym tkwi problem? Czy jest szansa, że sam to ogarnę? Moje zdolności manualne na przyzwoitym poziomie :D

Dodam tylko, że TV odkąd mam ten samochód też nic nie znajduje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Końcówki mocy pewnie poszły, z elektrykiem zagadaj, albo poszukaj, pewnie było przerabianew w zrób to sam.

Podgląd parametrów jest przez OBD, ale nie wiem czy wszystkie parametry będą, pewnie jest jakaś apka.