Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W zeszłą sobote przy przegladzie MOT gosciu wykrył małe "zadrapanie",przetarcie na gumowym wężyku hamulca z przodu i nie przepuscił wiec postanowiłem go wymienić.

Przy wymianie okazało się że śruba na łączeniu po między metalową rurką a węzykiem jest totalnie zapieczona,po kilku psikaniach WD40 i kilku próbach urwało się więc postanowiłem także wymienić metalową rurke.

Po wyprofilowaniu nowej rurki i założeniu zostało mi odpowietrzenie wiec się zabrałem(robiłem to już dużo razy)wiec nawet nie brałem pod uwagę że coś nie pójdzie tak a tu psikus po odpowietrzaniu (za pomocą butli do odpowietrzania jednoosobowego)pedał nadal bardzo mięki,więc zrobiłem całą procedurę jeszcze raz i nadal to samo,mękki pedał.

czy ma ktoś jakiś pomysł?

czy to może być pompa abs?

Jak tak to jak sobie z tym poradzić

Z góry dziekuje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też miałem kiedyś problem z odpowietrzeniem w e60 i musiałem wlać płyn hamulcowy do zbiorniczka po sam brzeg i ktoś musiał tego pilnować aby cały czas dolewać aby utrzymać poziom na samej górze bo poniżej był jakiś otwór którym dostawało się powietrze a ja w tym czasie odpowietrzałem.