Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Mam w swoim BMW taki bagnet:

bb4772c1c1f05389med.jpg

Mam 2 pytania odnośnie tej miarki.

Czy nie brakuje tam czegoś na końcu?

W której części powinna znajdować się prawidłowa ilość oleju?

Opublikowano

Miałem nadzieję, że mam inny bagnet, ponieważ mam jeszcze dalej jeden przedział :/

W takim razie pozostaje tylko nadzieja, że ten plastik nie wpadł do silnika.

Opublikowano
Do silnika nie wpadł, jeśli już to siedzi w misce olejowej. Powinien zatrzymać Się na smoku,więc dalej nie pójdzie....chyba :wink:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może go już nie być, to nieduży fragment i pewnie uciekł przez korek przy zmianie oleju
Opublikowano

Trochę mnie zmylił brak tego plastiku i przelałem olej.

Jeżeli stan oleju dochodzi mniej więcej do pierwszej literki (od strony właściwego poziomu oleju) tego drugiego plastiku to zlewać nadmiar jak najszybciej czy to nie będzie jakiś duży problem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
masz trochę dziwnie poprzesuwane ta plastiki i cholera wie czy są na właściwym miejscu, na Allegro za 20zł kupisz bagnet, wymień go, pierwsze nacięcie to minimum, drugie to stan, jak nie przelałeś jakoś b. mocno nic się wielkiego nie stanie, ale generalnie dobrze jest trzymać się w tych widełkach
Opublikowano
Właśnie w tym problem, że ten bagnet się trochę różni od pozostałych. Sprawdziłem po numerach i niby wszystko się zgadza. Teraz nie wiem czy dobrze sprawdzam olej. Nacięcia sugerują, że powinno się go sprawdzać na tym drugim plastiku.