Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A ja się podepnę z pytankiem tu: podobno można powiększyć w jakiś sposób zegary w trybach Eco Pro i Sport (mam F01 2013r. z elektronicznymi zegarami) - wie ktoś jak tego dokonać?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A ktoś moze wie jak w f34 wyłączyć to wkurzające powiadomienie na ekranie navi pojawiające sie po każdym odpaleniu auta?

Co to za powiadomienie po każdym odpaleniu?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dlatego chciałbym aby domyślnie był ustawiony comfortable albo sport i nie wiem jak to zrobić... Jakieś pomysły ? U mnie właśnie też jest ten Eco pro i domyślnie po odpaleniu samochodu jest ustawiony...

Przez aplikację BimmerCode można to zrobić.

Intagrated Chassis Management->driving mode-> Start in Eco mode -> non active

Wtedy zawsze domyślnie będzie tryb comfort.

Nie wiem czy da się w darmowej wersji, ale warto zainwestować w appkę i interfejs OBD.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta, mając wersję ED zawsze fabrycznie jest na starcie tryb eco pro + aktywny start stop.

Dopiero zakodowanie innego trybu zmienia ten stan + można zakodować pamięć guzika sytemu start stop, tzn zostaję w takiej pozycji jak jest przed zgaszeniem silnika.

Z moich obserwacji to jak zrobiłem 10 tysięcy na eco pro przy 163KM, a teraz po chipie i użytkowaniu trybu comfort przez 1000km, to eco pro jest faktycznie mułowaty. Spalanie na razie nie spadło jakby ktoś pytał - jeszcze się nie nacieszyłem samochodem 😇