Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno pojawił mi sie komunikat o lekko obnizonym cisnieniu w oponach. Pojechalem wiec na stacje i dopompowalem wszystkie opony - przod na 2.2 a tyl na 2.4 zgodnie z tabliczka. Zrobilem reset w komputerze i po pomiarze pokazuje mi przod na obu kolach 1.9 a tyl na 2.1. Wszedzie 0.3 mniej niz kompresor. Tez tak macie? Ktoremu odczytowi teraz wierzyc? :)

Opublikowano
Sprawdź inną stację, u mnie na dwóch różnych jest git. Tyle ile dam tyle mi pokazują czujniki z odchyleniem na poziomie 0,1 bara. Z pompki nożnej ręcznej jak patrzyłem wychodzi to samo. Pamiętaj tylko o tym, że inne ciśnienie będziesz miał na zimnej a inne na rozgrzanej oponie.
Opublikowano

U mnie 0,1bara różnicy również.

Manometry na stacjach są bardzo dyskusyjne... i "oczywiście" często kalibrowane. :duh:

Opublikowano
U mnie 0,1bara różnicy również.

Manometry na stacjach są bardzo dyskusyjne... i "oczywiście" często kalibrowane. :duh:

kiedyś w którejś z gazet motoryzacyjnych było porównanie wskazań na różnych stacjach vs skalibrowany manometr, rozbieżności z tego co pomiętam były ZNACZNE, wiec nie sugerowałbym sie zupełnie.

najlepiej sobie kupic manometr wlasny, nie najtanszy chiński, ale za ok 15pln mozna juz kupic dobry model

Pozdrawiam,

47