Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Czy ćwiartka prawy tył do Bmw F30 2015 r przedlift i polift jest taka sama?

Posiadam przed liftowa wersje ale cięzko mi znaleźć do niej ćwiare, za to są dostępne na rynku od poliftów i teoretycznie sprzedawcy twierdzą, że podejdzie polift do przedlifta ale wolałbym się upewnić. Jak jest waszym zdaniem?

Pozdrawiam

Opublikowano
Pojdzie pewnie jako bezwypadkowa :duh:

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano

Ej no koledzy trochę wyrozumiałości ;) Jeśli kolega tutaj kupił uszkodzone auto i chce je sobie wyremontować to chyba faktycznie kupić ćwiartkę i wstawić? no chyba, że naprawia tylko na sprzedaż to faktycznie przydałoby się informować przy sprzedaży co było robione i jak... osobiście nigdy takich rzeczy nie robiłem, ale umiem sobie wyobrazić, że niektórzy kupują po taniości uszkodzone auta, potem je naprawiają w ww. sposób.

No dobra kolega co ten wątek stworzył ma jednego posta to już chyba mówi wszystko za siebie :)

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

Opublikowano
Czasami kupuje się ćwiartkę dla samego poszycia. Nikt chyba nie złomuje auta po uszkodzeniu błotnika.

Nic dodać, nic ująć.

Dzięki za odpowiedz, Pozdrawiam

Opublikowano
Złomować nikt nie złomuje to logiczne, pytanie czy nowy nabywca auta o tym będzie wiedział... w co watpię. I jak do tego przyłoży się spec, czy będzie to zwykły Janusz blacharki. Gdyby to był forumowicz na bank pojawił by się temat czy warto kupić i naprawić dla siebie w/w auto.
Opublikowano

Hehe faktycznie prawej tył bardzo ciężko dostać i szybko schodzą. A cała połówka tyłu droga. Lewych ćwiartkek jest kilka szt. Uważaj przy szukaniu zeby nie byla wczesniej naprawiana i kombinowana. Istotny jest ten róg tj kant pod lampą i w dół.

Czasami taniej idzie kupić cwiartke dla samego błotnika ktory mozna uszkodzic chociazby o słupek przy parkowaniu niż kupować sam blotnik nowy.

Kupilem forda mondeo mk5 z 9tys km i mial przerysowane drzwi tyl i wgnieciony róg blotnika z kantem przy nich to za 800zł kupilem doslownie pół auta cietego wzdłuż bo bylo warto i nie szlo dostac tej czesci ktora byla uszkodz jako nowa. Blotnik tylny to taki sam element jak przedni tylko ciut wiecej pracy przy nim.

Sam bylem swiadkiem jak passat cc mial wstawiany caly tyl ciety za siedzeniami ale to juz przeginka i powinien pojsc na czesci. Obecnie miernik nic nie wskazuje i nie doszukasz sie przeszlosci powypadkowej i stoi w autohandlu jako bezwypadek stan idealny.

Opublikowano (edytowane)

Prawe poszycie szukalem 2-3 miesiące na Allegro. Trafiłem nowe z ASO za dobrą cenę.

PS: Co do powypadkowosci. Kupilem auto z USA prawy tylny blotnik do poprawy, blacharz zdjal blotnik i wewnatrzna blacha wgl nie byla ruszona. Takze blotnik i fura bez dzwona ;) Pozdro

Tak tylko sie udzielam, w tym watku pozdro

Edytowane przez ViceBMW
Opublikowano

mojemu znajomemu w toyote wjechał tir w tył. NIby na pierwszy rzut oka lekka stluczka - ale przesunela się podloga i dach przygial - cieli auto na wysokości fotela kierowcy.

poszlo jako bezwypadek ? nie wiem