Skocz do zawartości

Zapalające sie kontrolki podczas jazdy E46 136km 1999rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka mam problem ze swoim BMW

Od paru Dni u mnie leje w małopolsce i dziś jadąc były spore kałurze jechalem powoli i cos sie stało podczas jazdy zapala mi sie kontrolka od akumulatora i miga do tego jak np włacze nawiew na szybe z przodu włacza sie ABS i trakcja a jak wyłacze nawiew gasną co sie dzieje ? co mam zrobić? pomoże ktos ?

Opublikowano
a jeśli to nic nie da trzeba go regenerować ? bo był regenreowany z 50tys km temu i kurcze nie wiem co sie dzieje kontrolka akumulatora sie zapala a jak wlaczam nawiew to ABS i trakcja ja zgłupłem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no to sa objawy braku ladowania. jak nie ma pradu najpierw zaswieci sie ABS i trakcja. wilgoc moze spowodowac rozne rzeczy w elektryce ale chyba nie na tyle zeby uwalic alternator. moim zdaniem bedzie do zrobienia. chyba jest sposob zeby zmierzyc prad z akternatora. komputer tez pewnie pokaze ladowanie.
Opublikowano
a jak wysusze altelnator to cos da jak go wyjme np wezme do domu ? auto stoi pod wiatą wiec do rana moze to obeschnie a na polu cały czas leje kurde ;/ jutro go moze do kompa podepne
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no wyciaganie alternatora nie jest chyba dobrym pomyslem... przeciez to kupa roboty... ;) jak bedziesz jezdzil w ten sposob to tylko tak dlugo jak starczy pradu w aku. po objawach sadzac aku tez juz jest slaby. w koncu zgasnie i staniesz w miejscu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mowiles ze jezdziles po kaluzach... daj mu czas do jutra, niech wyschnie. jak nie bedzie zmiany, to do mechanika. tylko zeby dojechac naladuj wczesniej akumulator solidnie.
Opublikowano
do mechanika mam 3km wiec spokojnie oby to byla tylko woda ze wyschnie i bedzie okej bo masakra
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po drodze do tego mechanika włącz sobie test 9.0 i obserwuj ładowanie, daj znać jakie są wartości.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Komputer wezme od mechanika ma bardzo fajny podepne i sie znim przejade . Auto rano ciezko chycialo a je zgasilem za 5 min juz nie odpalilo padl akumulator czyli alternator szlak trafil ;/ tak mi sie wydaje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź najpierw klemy, masę i przewody przy altku czy są dobrze dokręcone.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie zalałeś pasek i się ślizga na rolce, dlatego chwilami nie ładuje. Jakby 50tys tylko wytrzymał alternator od regeneracji to słaba robota.
Opublikowano
alternator poszedł do sprawdzenia kable są dobrze dokręcone sprawdzałem pasek sie nie ślizgał nie wiem czy woda go nie podlała i dlatego nie ma problemu sprawdza go i ewnetualnie zregenerują .
Opublikowano
W alternatorze zostalo wymienione łozysko i szczotki podobny były zajechane to mogla byc przyczyna? jutro bede składał wszystko
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, robiła to ta sama osoba co ostatnio?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Nie inna osoba tamta osoba nie ma odpowiednych kompetencji jak widać ze to tylko tyle wytrzymało
Opublikowano
odebrałem przed chwila alternator 160zł zaplacilem wymienili szczotki i łozysko duzo wyszlo? czy nie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej w sam raz, teraz jest już ok?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
tak jest juz ok czyli jednak były szczotki dziekuje wam serdecznie za pomoc kolejny problem z głowy :) :D