Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja swojá F30 kupiłem sprowadzoną z Belgii. Miała papierową książkę serwisową, ale tylko pierwszy serwis był wpisany drugi już nie. Drugi serwis był tylko i wyłącznie w elektronicznej książce w komputerze samochodu.

Ale będąc w Brukseli potwierdziłem też w papierowej książce drugi przegląd. Co prawda gość w serwisie się mocno zdziwił, ale mu wytłumaczyłem, że w Polce to jest naprawdę istotne :)

P.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
18E trzeba szykować na deutche auto z twoimi wymaganiami albo tak jak kolega wyżej napisał, czekać może się coś trafi

Są okazje za 13-15e ale od turasow z polisingu z Belgii/Holandii

I jeszcze ewentualnie z Hiszpanii... :|

Bspass - masz stuprocentową rację. :cool2:

Najprawdopodobniej wszystkie belgijskie F30 omawiane przez kolegę Rallyfun, to są właśnie belgijskie poleasingi (do tego te z vat - marżą - często / zawsze - ze zgubionym vat-em) :mad2:

Te sztuki cechują się zwykle nienaturalnie kiepskim wyposażeniem i "TEORETYCZNIE "okazyjną" ceną.

To nasza przywara narodowa (tzw. łoFcy peReł) - szukanie cukierków - czyli samochodów w cenach niższych niż rynkowe z rynków - z których pochodzą. :norty:

:mad2:

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

F30 sport line ktora mi uciekla miala potwierdzony przebieg w ASO (ostatni wpis w lutym czy marcu na dziewiecdziesiat pare tysięcy. Zdjecia sprzedajacy mial jeszcze z belgi - czekałem 1,5 tyg aż sprowadzi do Polski z resztą aut bo calego tira przywozil.

Auto mi sprzed nosa zabrali Polacy z Belgi :) którzy przelali 1k pln zaliczki na zakup - czyli kupili auto bez oglądania. Podobno doszli co bylo w aucìe naprawiane i nawet w jakiej firmie przednia szyba byla wymieniana

Czy beda zalowali swojego zakupu? Hmm pewnie sie nie dowiemy juz :)

W cenie 70-75.000 PLN będzie BARDZO, BARDZO ciężko znaleźć z POTWIERDZONYM takim przebiegiem. Ja kupiłem 3,5 letnie z przebiegiem 178.000 km chwilę temu za kwotę sporo wyższą w Niemczech (spora część kwoty generowało dobre, aczkolwiek nie maksymalne wyposażenie).\

Ale musisz cierpliwie czekać, może się coś trafi akceptowalnego :cool2:

Powiem szczerze, że trochę mi szkoda wydać 90 tys PLN na 5letnie auto. Uważam, że f30 nie jest tyle warte - wiem wiem warte jest tyle ile rynek określi i kupujący chcą zaoferować. Z tym, że f30 nie ma najnowszej linii, już się lekko zestarzało, dwa za chwile będzie G20. Jak Niemcy za rok zaczną się przesiadać do G20 to F30 poleci na pysk. Dzisiaj wydam 90tys za 2012-2013, a za rok po premierze G20 auto będzie warte max 60 tys. Zobaczcie co się stało z A4 - jest od f30 sporo tańsze.

Powiedzmy sobie szczerze - to nie jest najlepszy moment na kupno trójki. Zdecydowanie lepiej kupić piątkę :) bo jesteśmy świeżo po premierze nowej wersji - no ale piątka to inny przedział cenowy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo ładnie dyskutujesz sam ze sobą, podoba mi się :mrgreen: :cool2:
Opublikowano
Z tym, że f30 nie ma najnowszej linii, już się lekko zestarzało, dwa za chwile będzie G20. Jak Niemcy za rok zaczną się przesiadać do G20 to F30 poleci na pysk.

Najwcześniej za 1,5 - 2 lata. Z tego co pamiętam prezentacja ma być dopiero pod koniec 2018 roku.

Dzisiaj wydam 90tys za 2012-2013, a za rok po premierze G20 auto będzie warte max 60 tys.

Jak dziś wydasz 70.000 PLN na biedną wersję to za 3 lata będzie warta połowę tego, gdzie zadbany egzemplarz z dobrym wyposażeniem mniej straci na wartości (nawet mimo wyższego przebiegu). :cool2:

Powiedzmy sobie szczerze - to nie jest najlepszy moment na kupno trójki. Zdecydowanie lepiej kupić piątkę :) bo jesteśmy świeżo po premierze nowej wersji - no ale piątka to inny przedział cenowy.

W cenie 70-80.000 PLN coś ciekawego już powinieneś dostać z 2010 roku. Oczywiście nie z przebiegiem < 120.000 km :norty: