Skocz do zawartości

e36 problem z wymianą zwijaka

Gunz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

niedawno zakupiłem moje pierwsze e36. Nie działał w nim klakson i nie odbijały kierunki i po demontażu kierownicy okazało się, że nie ma taśmy kierownicy. Kupiłem na allegro używaną wzorując się na katalogu okazuje się jednak, że nie za bardzo pasuje - z tego co patrzyłem powinny być miejsca na 3 śrubki z tyłu kierownicy do przykręcenia zwijaka u mnie jednak ich nie ma, mimo że kierownica z przodu wydaje się identyczna. Kable na pierwszy rzut oka powinny pasować. Oglądałem filmiki na yt z demontażu takiej kierownicy i faktycznie z tyłu ma trochę inne mocowanie. Poniżej zdjęcia

Moja keirownica:

9dJKQUj.jpg M1oSOAd.jpg bMgMFsj.jpg

Kierownica dla taśmy jaką kupiłem, widać 3 miejsca na śrubki

http://i.ebayimg.com/00/s/MTMzOFgxNjAw/z/1I8AAOSw~gRV52PE/$_1.JPG

Może ktoś miał podobny problem? Nie za bardzo wiem w jaki sposób znaleźć odpowiednią taśmę, lub może przerobić jakoś tą którą już mam. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Pozdrawiam ;)

• Zasłużeni forumowicze

Kolego ,Tobie jest potrzebna odpowiednia kierownica bo zwijak który kupiłeś jest odpowiedni pod kolumnę kierowniczą. Nawet jak kupisz zwijak z e39 po lifcie czy e46 to nie wiem jak to wszystko upchniesz, z resztą i tak kierunki nie będą działać.

Jedyna rada to nawiercić , nagwintować otwory i zamocować zwijak który kupiłeś. Albo wymiana kierownicy.

To ma wyglądać tak,druga fota

http://tufotki.pl/kSB59#p18083426

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.