Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim!

Wiem, że już ktoś pytał o ten egzemplarz ale wiele więcej niż info z VINu nie dostał. :)

Zgadzam się, że tapicerka na pierwszy rzut paskudna ale po 5 minutach w środku już nie przeszkadza.

Odwiedziłem pacjenta i jestem w rozterce bo auto trochę przeszło i wymaga na pewno wkładu w lakier i wnętrze, a chciałem sobie sprawić jakąś fajną sztukę w podobnej cenie na dobry początek z bawarską motoryzacją. ;)

Dlatego zwracam się z prośbą o dyskusję czy warto i czy faktycznie po np. takiej kierze może mieć fizycznie nalatane 194k km czy raczej wirtualnie? :D

Jest sporo parkingowych rys na drzwiach i obtarcia wokół niemal wszystkich klamek(?).

Obecnie siedzi w komisie Fibak przynajmniej od marca wg pierwszych ogłoszeń z Gratki - http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-seria-1-120-2-0-benzyna-lpg-21894599.html

Moje świeże zdjęcia elementów do poprawek, które wyłapałem + to czego mi brakowało w ogłoszeniu (m.in. montaż butli) - https://drive.google.com/drive/folders/0B8cGByskVlZOLTI0MXdnVkVqVTA?usp=sharing

Autko jeździ i prowadzi się dobrze, przyspiesza fajnie, a zawieszenie wygląda na zdrowe - jednak nie jestem ekspertem.

Na plus można dodać, że panowie dają rok gwarancji obejmującej mechanikę. :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tą gwarancję to można sobie włożyć..jak widziałeś temat o tym aucie to po co założyłeś nowy? Trzeba było napisać w istniejącym :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Zamówić np u Dray historię serwisową a jak wypadnie obiecująco to sprawdzić czy trzyma moc, gęstość oleju, ciśnienie na cylindrach , podpiąć pod kompa itd a jak nie to brać za 50% ceny i z tym żyć.

Ps. W zasadzie admin powinien zamknąć wątek bo: jedno auto jeden wątek, a to auto już było. viewtopic.php?f=44&t=328178

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Tą gwarancję to można sobie włożyć..jak widziałeś temat o tym aucie to po co założyłeś nowy? Trzeba było napisać w istniejącym :?

Tamten wątek nie był do końca poprawny wg reguły - jeden wątek, jeden samochód. :) Ten jest konkretnie tylko dla tego autka i nie wprowadza w błąd, jak tamten.

A co z takimi gwarancjami nie tak? Ciężko wyegzekwować?

Zamówić np u Dray historię serwisową a jak wypadnie obiecująco to sprawdzić czy trzyma moc, gęstość oleju, ciśnienie na cylindrach , podpiąć pod kompa itd a jak nie to brać za 50% ceny i z tym żyć.

Jestem już z nimi w kontakcie i chciałem właśnie tutaj informować o postępach nt. tego e87. :) Czekam jeszcze na odzew i będę brał historię.

Opublikowano
Musisz sam z grubsza sprawdzić i dopiero do wytypowanych zamawiać raporty itd bo na 5 sztuk może żadna Ci nie podejdzie bo wszystkie coś mają , chyba że to fura za 100K to do każdej bym brał .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Już jakiś czas selekcjonowałem sobie jedyneczki i spośród kilku sztuk padło póki co na tę, to wcale nie tak, że wyciągnąłem ją z kapelusza. :D

Na moje oko jest obiecująca ale do dopracowania w czasie. Jeśli po raporcie bliżej poznam historię i urealni się przebieg to będę myślał nad badaniem szczegółowym pacjenta. :)

Jeśli wyjdą kwiatki to dam znać by ostrzec pozostałych, a sam wrócę do maglowania ofert.

Edit:

Dostałem odpowiedź:

27.09.04 - 10 km - sprawdzenie podnośników szyb

26.07.05 - 5135 km - diagnostyka i programowanie pojazdu

29.09.05 - 7750 km - sterownik silnika, diagnostyka i programowanie pojazdu

11.01.12 - 137 258 km - wizyta serwisowa bez opisu (w kraju od 2011 - dop.)

Ostatni odczyt z kluczyka - 137 258 km

Brak akcji serwisowych aktywnych dla danego pojazdu.

Dalej w kraju wg historii przeglądów pojazdu:

01.09.2014 - 169 800 km

01.09.2015 - 181 575 km

01.09.2016 - 192 420 km

13.09.2017 - 193 902 km

Ostatni rok to w sumie wegetacja i od marca stoi wystawiona.

Pytanie tylko czy kluczyk wskaże teraz tyle co spisane. Mimo to całość wygląda chyyyyyyba na wiarygodną. ;)

Martwi ta dziura 05 - 12. Pewnie auto naprawiane później w nieautoryzowanych serwisach?

----

Edit 30.09.2017:

Przebieg ori, na badaniu wyszło kilka drobiazgów ale bez tragedii. Lakier ogólnie spolerowany mało profesjonalnie, do poprawek. Robiony błotnik lewy tył i prawy przód.

Auto sprzedane. :)