Skocz do zawartości

e46 320d 136 km 2001 [auto nie odpala]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę o pomoc lub naprowadzenie mnie na pomocny temat. Mianowicie odwoziłem dziewczynę 16 km i gdy wysiadała usłyszałem , że coś gwizda po cichu jakby piszczy po około 15 sekundach na postoju ucichło i gdy dawałem gazu i puszczałem pojawiał się cichy gwizd na kilka sekund i ucichał(to na pewno nie był pasek). Nie wnikałem zbytnio i ruszałem w drogę powrotną , po około 5 kilometrach po zrzuceniu piątki silnik zgasł bezgłośnie , bo już gdy wrzucałem czwórkę hamowało biegiem zero reakcji. Nie było żadnych oznak , auto miało normalnie moc. Rozrusznik kręci normalnie. Pokazało mi błąd z recyrkulacją spalin jedynie po podłączeniu pod komputer. To może mieć jakiś związek czy raczej przygotowywać się na wymianę pompy wtryskowej ? Problem pojawił się jak miałem mniej niż połowę paliwa w baku.

Ktoś doradził abym sprawdził pompkę paliwa. Słuchałem przy otwartym baku. Słychać , że się załącza przy przekręceniu kluczyka. Więc pompa wtryskowa ?

Jak będę kręcił rozrusznikiem na podłączonym komputerze i wlączonym live data sprawdzę pompke paliwa tak ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czym sprawdzałeś te błędy? Sprawdź najpierw w teście 6.0 czy paliwo jest w prawej komorze, jak będzie tam susza a paliwo w lewej to masz przyczynę. Możesz sprawdzić ciśnienie paliwa tak jak piszesz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Rozwijając podejrzenia (co napisał Maniek) odnośnie pompki w baku to jak nie wiesz jak sprawdzić obydwuch zbiorników paliwa to zatankuj pod korek i kilka razy pod-pompuj kluczykiem i dobrze zakręć rozrusznikiem.

Linia paliwowa może być zapowietrzona ale ze dwa razy i odpali. Tym samym cię utwierdzi że niema przelewu pomiędzy zbiornikami.

Ps

Sorry że rozwlekle piszę ale mogą tu początkujący czytać

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.