Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem polega na ww.wodzie/znacznej wilgoci pod nogami pasażera po prawej stronie. Rozebrałem podsufitkę, wszystkie kanały drożne odprowadzają wodę. Jednakże gdy lałem wode szlaufem po dachu, w pewnym momencie woda spływała do bagażnika na akumulator oraz na schowe z drugiej strony. Okazał sie że jeżeli w rynience jest bardzo dużo wody, wąż nie nadąża odprowadzać wody i przelewa nadmiar, ale to nie sedno mojego problemu. Skąd woda u pasażera. Nadmienię, że wilgoć była wyczuwalna również u pasażera po lewej stronie ale nie w takim stopniu jak po przeciwnej. Wody było tyle, że wyciskałem dosłownie gąbke jak podczas kąpieli. Fakt, przez 3 dni padało tylko skąd ta woda się tam dostaje.

Poradzcie panowie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tam gdzie masz mokro zdejmij boczki drzwi, bo pewnie pianka odkleiła się. Na progach masz wodę po deszczu?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Uchyl nadkole od strony pasażera. Musisz poszukać gumowego wężyka, który często się potrafi zatkać. Też miałem wodę od strony pasażera i winny był właśnie ten gumowy wężyk.
Opublikowano
Zdemontuj filtr przeciwpyłkowym od strony pasażera odkręcić pokrywę komputera i tam na samym dnie jest odpływ pewnie się zatkało i masztu dużo wody wyczyść i powinno pomóc.
Opublikowano
Dzięki zazainteresowanie, odpływy testowane czyli podszybie osobno polewane strumieniem wody, woda ładnie spływa przy nadkolu. Przy laniu wody do tynien szyberdachu też woda ładnie schodzi, wylot jest koło drzwi, woda tez schodzi. Filtr przeciwpyłkowy zdejmowałem, obudowa komputera tez, wszystko suche nigdy nie twierane...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obejrzyj uszczelke drzwi. Ta woda wchodzi po progu. Problemem nie jest wezyk szyberdachu. Niestety mi nie udalo sie zlokalizowac problemu :(