Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Odłącz klemę IBS i zobacz. To ona odpowiada za zarządzanie energią, jeśli jest walnięta może powodować takie numery.

Pozdrwiam. Emil.

Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.
Opublikowano

Witam.

Klema wymieniona było około 3 miesięcy temu ale jutro spróbuję ja odpiąć i sprawdzę czy jest różnica. Dodam że w pamięci były tylko dwa błędy P0171 i P0599.

Opublikowano
I wracając do tematu. Opisana usterka po pewnym czasie sama przeszła. Ale za to pojawiła się nowa na postoju bez kluczyka w stacyjce wciskam przycisk od włączania radia radio się uruchamia lecz po jakiś 10 sekundach samo się wyłącza. Sprawdzam ładowanie miernikiem a tu ku mojemu zaskoczeniu 14.2v pod pełnym obciążeniem spada nawet do 13.5v a gdy ibs dotykam po plastiku ściskam itp potrafi spaść do 0.0 i po chwili wskakuje znowu do 14. Dodam że klema solidnie przykrecona.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Cześć miłośnicy BMW ... Mam problem z nawiewem w E 61 530 d ... wymieniłem wentylator na nowy i jeża na oryginalny nowy BMW ... nawiew jest nadal martwy... więc sprawdzony panel sterowania i nic się nie zmieniło ... nawiew kompletnie nie działa. Zanim to się stało nawiew zaczął padać kiedy zimno się zrobiło ... kiedy przyszły cieplejsze dni na chwilę ożył i znowu padł więc zadziałałem zgodnie z zasadami i ciągle nic.. Jakieś pomysły ?
Opublikowano
Znalazłem przyczynę ... Po rozebraniu osprzętu ażeby dostać się do wentylatora trzeba wypiąć wiele wtyczek ...ponoć każda jest inna ... otóż NIE bo dwie czarno siwe są identyczne... jedna jest od panelu sterowania nawiewem a druga jest od panelu sterowania podgrzewanych siedzeń i wystarczy wpiąć tą nieodpowiednią a nawiew nawet nie drgnie. Pozdrawiam wszystkich.