Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne forum :) problem jak w temacie a mianowicie raz dziala nawiew a raz nie jak nie dziala to musze przylozyc klapsa od strony dolnej pasazera i wtedy zaskakuje i teraz pytanie jez czy wentylator :cry:

I jeszcze doszedl nowy problem z racji tego ze ubywalo plynu chlodniczego bo jeden wąż gumowy przy elektrozaworach rozszczelnil sie zeszlo troche plynu po naprawie juz nic nie cieknie ale nawiew od strony paazera dmucha letnim powietrzem natomiast od kierowcy goracym ( oba potencjometry ustawione na max temp ) w czym tkwi problem .Uklad odpowietrzony elektrozawory oba gorące jak i wszystkie przewody gumowe .Czekam na jakiekolwiek sugestie :) A i dodam jeszcze ze wiatrak chodzi nie równo tylko faluje :D

Opublikowano
tez tak myslalem z tym jezem ale bralem tez pod uwage sam wiatrak ktory popiskiwal troche w zime
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tez tak myslalem z tym jezem ale bralem tez pod uwage sam wiatrak ktory popiskiwal troche w zime

Jeśli chodzi o piski wiatraka to ja musiałem wymienić silniczek dmuchawy. Masz tu foto relację: viewtopic.php?f=15&t=173383

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jez wymieniony okazlao sie ze stary tez jest dobry po wyjeciu wiatraka okazal sie ze szczotki s jednej strony sie zawiesily .Po szybkiej naprawie :D :D 3.5 godzinki wszystko złożone ale problem z zimnym nawiewem od strony pasazera pozostal .Zauważyłem natomiast ze jak w opcjach klimy na monitorze zmieniam z niebieskich kresek na czerwone to nawiew jest taki lekko cieplawy i jak zmieniam pokretlem temp na maks i z powrotem to jakby nic sie nie zmienia caly czas powietrze leci z jednakową temperaturą od kierowcy wszysko ok. jakies pomysly
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zauważyłem natomiast ze jak w opcjach klimy na monitorze zmieniam z niebieskich kresek na czerwone to nawiew jest taki lekko cieplawy i jak zmieniam pokretlem temp na maks i z powrotem to jakby nic sie nie zmienia caly czas powietrze leci z jednakową temperaturą od kierowcy wszysko ok.

Czytałem kiedyś o usterkach panelu sterowania ogrzewaniem tak że warto też sprawdzić.

Opublikowano
dzieki guziur2 wlasnie wrucilem z garazu po podpieciu inpy i sprawdzeniu w opcji IHKA moja uwage przykulo wykres z diagnostik water valve gdzie lewa strona 14.6 a prawa 0.0 czyzby to byl walniety elektrozawór ? Wstawilbym zdjecie ale nie wiem jak Pzdr
Opublikowano
Czy elektrozawory z 530d pasuje do 530i na oko sa takie same :D ewidetnie od strony pasazera nie chodzi po adaptacji pracuje jakies 5 sec
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg realoem to ta sama część, więc będzie pasować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
I po problemie winowajcą okazały sie elektrozawory wody po wymianie jak reka odjął i teraz takie pytanie bo rozebralem stare i gumki sa do wymiany gdzie morzna kupic taki zestaw naprawczy do e60 bo szukalem i nie moglem znalezc sa tylko do e39 e 38 :( morze ma ktos jakis namiar
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Od jakiś 2 tygodni zaczęłam mieć problem z nawiewem. po odpaleniu silnika i przejechaniu nawet dużej ilość km (30) nawiew na szyby ani w kabinie nie ma mocy. po przełaczeniu nawiewu na szyby nagrzane powietrze leci ale nie na maxa. to samo jest z nawiewem w kabinie z obu stron. aktualnie jestem też przed naprawą problemów z chłodnicą, ponieważ gdzieś ucieka płyn i to w dużych ilościach. Miał ktoś taki problem ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy jak wciśniesz przycisk który zaznaczyłem na fotce to również dmuchawa nie działa na pełnej mocy ?

http://i65.tinypic.com/jr4kug.jpg

Opublikowano
Tak jak pisałam po wciśnięciu rowniez tego przycisku nawiew chodzi ale bez mocy, zupełnie jakby był ustawiony na najmniejszą moc. Zmiany na auto czy klime również nie skutkują. Nie wiem czy jakis mechanizm nie padł. Albo czy ma to jakoś związek z cieknacym płynem z chłodnicy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe, że padł rezystor dmuchany (jeż).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też stawiał bym na rezystor dmuchawy. Sprawdzałeś błędy kompem ?
Opublikowano
Witam forumowiczów, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu nawiewu powietrza na przednią szybę BMW E61 2,5d. Po włączeniu przycisku nawiewu na szybę, słychać jak wiatrak pracuje na we wszystkich zakresach, jednak powietrze nie wydostaje się na szybę - szyba paruje. W innych funkcjach kabinowych jest OK. tzn. powietrze wydostaje się z kanału nawiewu. Co może być przyczyną i jak to naprawić?
Opublikowano
Witam forumowiczów i jednocześnie proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu dotyczącego nawiewu powietrza na przednią szybę BMW E60 2,5d. Problem polega na niewydostawaniu się powietrza przez kratki wylotowe na szybę. Po włączeniu przycisku znajdującego się na kokpicie słychać, że wentylator pracuje na wszystkich zakresach jednak powietrze tylko w położeniu wylotu na szybę nie wydostaje się. W innych ustawieniach wszystko działa bez zarzutów. Proszę o pomoc!
Opublikowano
To ja z innej beczki, nawiew nogi i czołowy, podczas pracy na 1 biegu wentylatora nie wieje, dopiero po ustawieniu na 3 lub 4 zaczyna mocno wiać gdy znów odpuszczam na min przestaje. Dodam, że sterowanie na panelu ustawione na max na nogi, szybę i czoło. sterowanie IHKA
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Czy jak wciśniesz przycisk który zaznaczyłem na fotce to również dmuchawa nie działa na pełnej mocy ?

http://i65.tinypic.com/jr4kug.jpg

Witam. U mnie pojawił się właśnie taki problem nadmuch zwiększa swoją pracę tylko do połowy skali potem utrzymuje stałe obroty lecz po wciśnięciu tego przycisku wskakuje na maxa. Prosił bym o jakąś radę gdzie szukać przyczyny.