Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Miałem MULFa w naprawie bo myślałem że to jest problem tego że nie mogę "zaptaszkować" w ustawieniach i-drive . Po podłączenia w dalszym ciągu nie mogę włączyć bluetoothu. Co może być problemem? Po odłaczeniu czarnej wtyczki od mulfa widać czerwone migające światełko. co mogę jeszcze zrobić? sprawdzić.

Pozdrawiam Andrzej

Opublikowano
Jeżeli wyskakują Ci te błędy to znaczy że MULF nie jest do końca podłączony. Może być faktycznie problem z pętlą światłowodu. Wyłącz wszystko i przy wyłączonym zapłonie spróbuj ponownie wszystko podłączyć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
według mnie naprawa mulfa sie nie udała.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

pierwsze pytanie: czy do naprawy podawales VIN? Powinien zostac zakodowany pod Twoje auto.

wyglada jakby nie widzal tego modulu z tego wlasnie powodu albo jak kolega wyzej pisze naprawa do konca sie nie udala.

Opublikowano
Vin nie podawałem . Jak kupiłem auto to światłowód był odłączony od mulfa (dlaczego pewnie coś tam mediach mieszał). Wysłałem do naprawy firmę którą polecali koledzy z forum. Wczoraj przyszedł mulf i jest to samo czyli nie mogę zaptaszkować w i-drivie i dodatkowo wyskakują te 2 błedy. Wczesniej ich nie było bo światłowód ktoś odłączył od mulfa.
Opublikowano
w komorze bagażnika nie widzę takiego bezpiecznika, może źle patrzę nie mam rozpiski tych bezpieczników.Który to powinień być?
Opublikowano
Ale bezpiecznik od MULF jest chyba w schowku, ja jak miałem padniętego to wypinałem w schowku. Do naprawy trzeba kodować numer nadwozia ja go podawałem jak mi naprawiali. Wysyłałem do Puław. MULF robiony prawie rok temu i wszystko jest ok.
Opublikowano
Bezpiecznik F80 jest faktycznie w bagażniku tylko nie wiem czy to on odpowiada za MULFA. A w schowku to który to bezpiecznik jest? No to ja nic nie wysyłałem żadnego Vinu do kodowania. Dzwoniłem do gościa który to naprawiał i mówił żebym przysłał tego MULFA bo musi zrobić diagnozę. A na czym to polega to nie wiem.
Opublikowano
bezpiecznik ok czyli Mulf z powrotem do naprawy. Ale czy po naprawie mulf musi być po Vinie od nowa kodowany?
Opublikowano

VIN powinien być podany osobie która to naprawia. Jak dostaniesz naprawiony to tylko podpinasz i działa.

Ja wysyłałem do Puław i chodzi cały czas w porządku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy już kilka razy napisali, że tak :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.