Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc mój kumpel w e30 ma zegarek i chciał zamiast niego wstawic komputerek powiedzcie czy to jest mozliwe, bo przeciesz chyba bez czuiników nie pojdzie???
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
Mały OBC napewno da się wstawić. Zależy jaką ma wtyczkę. Jeżeli tą węższą to też się wstawi tylko, że trzeba się pobawić. Co do czujników to w grę wchodzi czujnik temperatury, dostępny za grosze w każdym motoryzacyjnym. Co do dużego OBC to już będzie trudniej. Wątków na ten temat jest bardzo dużo na forum.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano

z czujnikow to tylko czujnik temperatury

a pozatym pootrzeba tak:

- duzy obc

- wiazka obc od licznika do obc i dalej do wlacznika przy kierownicy, gongu i tej czarnej puszki (do tej pory nie wiem po co ona)

- gong

- wiazka do czujnika temperatury

- odpowiednia kosc kodujaca (do kazdego silnika inna) znajdujaca sie z boku duzego obc

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
moj znajomy zakupil samo obc do e30 i interesuje mnie temat samej wiazki od obc do licznika, mozesz napisac ktory pin obc jest podlaczony do ktorego pinu w zegarach? przyjmijmy ze nie mam wiazki i musze ja zrobic sam, biore wtyczki np z zegarow z e28 (bo takie akurat mam), scinam scianki boczne zeby wchodzilo w gniazdo, teraz musze wykonac polaczenia 2 wtyczek i o to prosze. pozdrawiam .udalo mi sie dorwac schemat ale do konca nie wiem czy dotyczy e30 czy e34.
Opublikowano

z tego co wyczytalem ze schematu to obc wszystkie dane potrzebne bierze z zegarow, wiec w skrocie potrzeba zrobic wiazke laczaca zegary z obc, dodatkowo podlacza sie tylko gong, zdalne sterowanie przy kierunkach (mozna zastapic przyciskiem np kolo recznego, i czujnik temp. jesli sie myle poprawcie mnie.

pozdrawiam