Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, trochę przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie , kupiłem oz futury 8.5 et13 i 10 et19 wiem ze wejdą idealnie w nadkola ale otwór centrujący jest 72.5 a jak wiadomo w e39 74.1 wiec najprostsza czynnością jest roztoczenie sęk w tym ze jak zmienię na e60 a zmienię napewno to będę musiał używać pierścieni centrujacych bo tylko e39 ma taki otwór a wole bez pierścieni żeby przylegały idealnie. Moze jest mozliwość wymiany piasty z innego modelu BMW lub mniej bezpieczny sposób stoczenia piasty z 74.1 na 72.5 a moze ktos ma inny dobry sposób bo dystanse odpadają.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie przetaczaj piasty, tak na prawdę koło jest osadzone i centrowane na piaście, ma swoją wytrzymałość i tego nie powinno się dotykać, śruby koło tylko trzymają żeby z niej nie spadło, miałem 5tkę 7kę i przerzucałem różne koła z wykorzystaniem pierścieni, i jak zakładałem te plastikowe, zawsze była walka z doważaniem na aucie. Możesz sobie przetoczyć felgę z 72 na 74, ale chcąc wrócić z nią do wymiaru 72, dotoczyć sobie aluminiowy pierścień konkretnie pod to koło
Opublikowano
Kolego to nie pozostaje Ci nic innego jak tylko roztoczyć felgę niestety,albo rolowanie błotników. No chyba że jednak da radę założyć dystans chociaż te 5mm z redukcją średnicy piasty
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jednak będę przetaczał piasty , jest sporo materiału wiec 0.8 mm nie zrobi różnicy . Po zabiegu napisze co i jak.