Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jako, ze wysiadla mi galka w tylnym klimatroniku i popekaly zaslepki (ah ci pasazerowie) bylem zmuszony kupic uzywany klimatronik.

Jakie kroki musze podjac po przelozeniu klimatronika aby zaczal zyc? Mam do dyspozycji Rheingold + e-sys.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak zawsze w tego typu modułach

zmaina vin , trzeba programować (nie zapomnij o zasilaniu )

kodowanie do seri w FA (wszystko w ESYS)

(programowania i kodowanie w ESYS nie robi sie na modyfikowanym przez Launcher Premium/PRO ESYS, polecam nową instalacje i pełną PSDZDATA

jak nowsza wersja PSDZDATA powyżej 61.x to nie może być starszy esys niz .3.27 do najnowszej psdzdaty 62.x potrzebny jest esys 3.30 )

(bez launchera pro w ESYS 3.30 i psdzdata od 61.x nie można kodować przez FDL zmiana w psdzdata, jesli zrobimy to na strszym ESYS nieprawidłowo zapisje pliki NCD

powodując błąd przy próbie zapisu do samochodu )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ta zakładka ta inna bajka , do czego innego tam kasujesz lub dokładasz,

o programowaniu ista+ (D rheingold ) zapomnij , zresztą nie bądz narazie testerem , programowania w ISTA+ (działa tylko z ICOM nie z ENET )

skup się na esys z ENET połączenie przez vin , ESYS jest bardzo wydajny szybki i robi na żądanie tylko pojedyncy moduł

polecam zapisać i skopiować sobie

FA całe

SVT całego samochodu

TAL oblicz dla wszystkich modułów usun odznaczenie innych modułów i zostaw tylko IHKA

(ale nie zapomnij najważniejszego srawdzenia poprawności plików bez tego nie klikaj start )

poszukaj swój stopień integracji , jak możesz to wybierz do programowania całą psdzdata 3.541 max chyba że będziesz zmuszony na nowszą

vin zapiszesz z FA

W ESYS tylko tam tylko wiedzy trzeba , a jak wiesz na forach jest dużo kodowania ale nie prgramowania :D ,

ale jak raz zaprogramujesz to zobaczysz jakie to łatwe i wybgodne

oczywiście ja na początku też miałem obawy przed programowaniem w esys skłaniając się w kierunku istap ele teraz uważam że esys lepszy ,

ESYS od razu wszystko robi, nawt nie trzeba kodować do serii jak w E serii z winkfpt i NCS