Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak chcę zrobić swapa w mojej jedynce z 122 na 163 to czy wystarczy zmienić sam silnik czy komputerteztrzeba zmieniać ?

Opublikowano
most hamulce polosie sprzeglo skrzynia... wal... troche czesci sie nazbiera sprzedaj i kup 120 sprzedam ci diabla.. 253KM
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Ponawiam temat. Mam e87 118d 122km i kupilem silnik z e90 320d 163km. Wiem o tym, iz silnik pasuje do skrzyni sprzeglo itd. jedynie nie wiem co zrobic ze sterownikiem. Tu moje pytanie, czy aby odpalic silnik musze miec komputer od tej samej e90 co silnik czy wystarczy od e90 320d lub e87 120d? Jak to zrobic aby to dzialalo? Dodam iz mam starownik od 320d, 120d i 118d, a silnik kupilem z calym osprzetem i wiazka silnika. Pytanie czy odpali?
Opublikowano
Silnik wymieniam bo w tym 118d wypalilo mi dziure w tloku. Po przeliczeniu kosztow naprawy stwierdzilem, ze bardziej oplaca sie kupic silnik. Kupilem w dobrej cenie od 320d z osprzetem wiec lepij miec 163 niz 122km.
Opublikowano
Sterownik siądzie i od 120D i od 320D, kwestia sparowania go z Twoim modułem CAS, jak jesteś zainteresowany to mogę dać Ci namiar na elektrona który załatwił tą sprawę u mnie wysyłkowo. :)
Opublikowano
Mam sterownik z cas od 120d jeśli ten zestaw ożywi silnik to po sprawie. Gryby jednak nie działało to odezwe sie? Jeszcze jedno, jak wymienie cas i komuter to i kluczyk muszę zmienić?