Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no to wyjmij ten króciec z odmy i uruchom samochód, odpowiedź będziesz miał od razu
Opublikowano
witam wymyłem przepływomierz sprawdziłem odmę działa ponieważ po odkręceniu delikatnie zasysa ten korek więc jest ok.podłączyłem komputer noi na danych rzeczywistych podczas pracy obserwowałem i na 1 rzędzie cylindrów sonda pokazuje miedzy 61,68 V .a na drugim rzędzie cylindrów sonda pokazuje 0,43V no to chyba coś jest nie tak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

coś jest nie tak z napięciem które podajesz, 61V ? Podłączyłeś samochód do gniazdka?

Generalnie sonda powinna pracować w zakresie 0-5V, ich usterki są b. częste i to może faktycznie być problem z Twoim samochodem, jednak zanim kupisz-wymienisz sondę, sprawdź dokładnie szczelność ukł. dolotowego, jeżeli tam będą problemy, odczyty sond też nie będą właściwe. Inpa ma bardzo ładnie rozrysowane ich wskazania i bez komputera na czuja za wiele tu nie zrobimy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeżeli zmieniałeś ją niedawno/korek lekko ssie to zostaw ją na razie, jak sondy mają skrajnie odjechane wskazania, to raczej one będą przyczyną, ale z tym naszym sądzeniem to jak z lizaniem cukierka przez szybę, niby widać ale smaku nie czuć, jak masz ograniczony dostęp do diagnostyki i jesteś przygotowany kosztowo na dwie nowe sondy, no to zmień, gorzej raczej nie będzie
Opublikowano
no tanie sondy napewno nie będą ale może wymienię.zobaczę trzeba jeszcze raz podpiąć po komputer i sprawdzić ale wyżuca błędy ze grzałki sady są uszkodzone dokładnie nie powiem jak to pisało ale cos takiego czujnik grzałki tlenu cos w tym stylu ale związane napewno z sądami.i wypadają też zapłony na kilku cylindrach wraz z całkowitym odcięciem zapłonu.świece wymieniałem jakeś 30 tyś temu więc chyba powinno być ok cewki też sprawdzałem każdą po kolei i są dobre mimo ze dość stare bo z lat produkcji samochodu 1997.i wszystkie sprawne.muszę pomyśleć nad wymianą tych obu sąd może one wprawadzają zamieszanie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wrzuć film z ich pracy, po rozgrzaniu na wolnych obrotach i podczas jazdy, szkoda wydawać kasę gdy nie ma pewności a to trzeba zobaczyć o czym piszesz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cewka i świeca może być sprawna, ale jeżeli warunki spalania poszczególnego cylindra są mocno odjechane, komp go wyłączy. Napisz skąd jesteś, na pewno znajdzie się ktoś w Twojej okolicy z Inpą i pomoże przynajmniej zdiagnozować problem, to będzie dużo tańsze i szybsze, niż podmienianie poszczególnych elementów
Opublikowano
Kolego ja juz pod impe podlonczylem kilka razy noi te same błędy nie robię nic na oko albo na słuch.tylko podpinam pod komputer i odczytuje bledy i prace poszczególnych podzespołow na zapolonym silniku.owszem cewki mozna sprawdzic nie podpinajac kompa ale jesli chodzi o cos innego to bez komputera sie nie obejdzie jutro rano na zimnym silniki sprawdze prace tych sąd.pozdrawiam
Opublikowano
A co chcesz sprawdzać na zimnym silniku :?: Przecież sondy do pracy potrzebują odpowiedniej temperatury
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pisałem wczoraj, silnik rozgrzany i wolne obroty, później podczas jazdy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.