Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tym razem inny problem. Tak jak w temacie, przekręcam zapłon i zapalają się światła stopu które świeca cały czas.

Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale zaczęły tak świecić przy wymianie żarówek podświetlania tablicy rejestracyjnej. To znaczy podświetlenie mi nie działało a komputer nie pokazywał błędów spalonych żarówek.

Wyciagnalem je i był tam syf, utlenione aluminium i rdza. Przy wyciąganiu tego właśnie zaczęły palić stopy. Odłączyłem to wszystko ale stopy świeca nadal. Nie działa także tempomat. Wyciągnąłem już włącznik od stopu i nadal świeciły. Bezpieczniki ok. Przy wyciągnięciu bezpiecznika nr 9 świeciły nadal. Instalacja w tylnej klapie wygląda ok.

Teraz pytania: czy winnym może być ten włącznik stopu, coś w stylu zawieszenia się. Czy jest to coś z instalacją, nie sprawdziłem jeszcze kabli w łączeniu klapy z bagażnikiem. Czy inpa coś pokaże?

Dalej świeca błędy zarowek, ale narazie nie chce ich podłączać bo musialbym polutować te wkłady od żarówek.

Opublikowano
pomoze ktos? swiatla swieca odrazu po zaplonie, kable wszystkie z tylu sa ok. Na pewno nie dziala tempomat, po wlaczeniu pokazuje sie ikonka i znika. Moze to byc wlacznik stopu? Jakies wskazowki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz błąd włącznika (czujnika) stopu, więc masz potwierdzenie.

Drugi dotyczy przedniego czujnika poziomowania ksenonów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukałbym problemu w wiązce/wtyczce, jest napięcie na wtyczce? Potraktuj ją kontaktem do styków. Jeżeli tu będzie wszystko ok to zostaje raczej tylko moduł świateł.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.