Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum :win

Niedawno zakupiłem BMW E46 328i , jednak właścicielowi auta padł silnik 2.8, rok wcześniej i dokonał swapu na 3.0 231km 330i. Auto w dobrym stanie lecz gdy już dokonałem zakupu po powrocie do domu sprawdziłem na stronie autocentrum.pl ,że 330i posiadały 6 biegową skrzynię. Moje auto posiada 5 biegów i stąd pytanie czy wychodziły 330i z 5 biegową skrzynią(może przez krótki okres produkcji?) i czy jeśli skrzynia ma 5 biegów to nie rodzi to jakiś problemów.Skrzynia manualna. Dodam tylko ,że sprzedawca poinformował mnie o tym przed zakupem mam z nim kontakt jest fanem BMW i twierdzi ,że cały osprzęt i skrzynię dał od 3.0 jak powinno być. Mam też pytanie jak sprawdzić jaki to silnik :mrgreen: z tego co wiem można sprawdzić na silniku powinna być wybita nazwa kodowa z tego co wiem 328i to m52 a 330i m54 ale gdzie to sprawdzić :D silnik cały zabudowany.

W BMW jest kilka rzeczy do roboty więc od razu spytam czy zna może ktoś dobrego mechanika co zna Bety na wylot, jestem z województwa dolnośląskiego miejscowość Syców.

Proszę o cierpliwe wypowiedzi ponieważ jest to moje pierwsze auto ze stajni BMW.

Pozdrawiam wszystkich :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skrzynia 5b w 330i była montowana ok 3 lata, więc dość długo :wink: co konkretnie masz do zrobienia w aucie? Jakbyś chciał posprawdzać go na kompie to zapraszam do Świdnicy, nie jest to daleko :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

to dobrze

Kontrolka do airabgów mi świeci, szyba tylna się nie domyka, łączniki stabilizatorów do roboty i Beta się poci pod plastikową obudową na dole, póki co daje ja do znajomego mechanika ale jak coś dam znać i podjadę do Ciebie , czy numer i mail na forum do ciebie są aktualne ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, aktualne, jak coś to możesz też pisać na pw. Pod jaką obudową? Może ciec spod pokrywy zaworów, podstawy filtra oleju, miski olejowej, ewentualnie rurka bagnetu do sprawdzenia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.