Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie jestem tu nowy, :) dwa tygodnie temu zakupiłem E60. Pierwszy tydzień przejeździłem kompletnie bez zastrzeżeń super zadowolony z nowego samochodu. W drugim tygodniu w czasie jazdy wsiadł pasażer i pokazał się błąd pasów pasażera, który nie chciał zniknąć nawet jak pasażer zapiął pasy. Po rozpięciu i zapięciu ponownie pasów pojawiła mi się cała seria błędów: hamulec ręczny, abs, dst lub dsc, poduszka powietrzna. Po wyłączeniu zapłonu błędy zniknęły. Po kilku dniach po przejechanych 100m nagle wywala mi błąd ładowania, który zniknął bezpowrotnie po kilku zgaszeniach i zapaleniach silnika ( i tak jechałem do mechanika i robiłem po drodze zakupy) Mechanik pomierzył miernikiem i stwierdził, że ładowanie i akumulator jest jak najbardziej ok. Samochód był u niego kilka dni bo wymieniał mi sprzęgło i u niego nie było żadnych błędów. Po odebraniu samochodu od mechanika po przejechaniu 500m wywala mi błąd pasów, ręcznego, poduszki, abs, dst lub dsc. Do dzisiaj od dwóch dni zostały błędy pasów i poduszki. Reszta błędów pojawia się i znika od razu od czasu do czasu. Wygląda mi to szczerze na jakieś zwarcie lub niełączenie na skutek wilgoci lub coś w tym stylu. :mad2: Szukałem podobnych wątków na forum ale nie znalazłem identycznego problemu ani jasno rozwiązanego. Od czego polecilibyście mi zacząć poszukiwania przyczyny? Jeżeli muszę go podpiąć pod kompa to czy polecicie mi kogoś w okolicach opola/ Brzegu/ Wrocławia, kto by mógł to zdiagnozować i ewentualnie usunąć usterkę?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawe jak i czym on sprawdzał te błędy :? Jak chce Ci się jechać do Świdnicy to możemy posprawdzać co go boli. We Wrocławiu też jestem co jakiś czas, ale teraz nie mam nic zaplanowanego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
E60 jest mocno nafaszerowane elektroniką, kup sobie interfejs z dobrego źródła wraz z programem INPA po polsku. Potrafi prawie wszystkie błędy zdiagnozować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zależy, który rok produkcji auta, jak do 2007 to wystarczy najtańszy z alledrogo za jakieś 40-50,- a jak powyżej to dcan, który w sumie jest z reguły niewiele droższy. Nie ma co sugerować się tym, że droższy to lepszy, nie zawsze tak jest, bo przeważnie to jest to samo i nie ma reguły, z którym nie będzie problemu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Ja bym obstawiał regulator napięcia na alternatorze. Ale oczywiście najpierw zrób diagnostykę kompem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Butelka rudej :wink: info na pw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Wyskakujące podobne błędy powoduje uszkodzony modu poduszek, jest chyba schowany w prawym słupku.

Interfejs kup od kogoś kto tylko tym się zajmuje. Jest sporo sprzedawców handlujących wszystkim czym się da , u takich interfejsy to najtańsze badziewie z chin.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie mogło być inaczej :wink: używka czy nowy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL