Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tu nowy ale potrzebuje porady/pomocy.

Miałem bardzo mało paliwa w baku auto nie chciało zapalic, paliwa dolałem auto dalej nie pali, a wiec pompa paliwa sprawdzona na krótko działa, bezpieczniki wszystkie ok, przekaznik pompy cyka i tez działa, ale skutek jest taki ze w kostce zasilajacej pompke nie ma napiecie.Zaznaczam ze mam załozoy gaz i na gazie auto odpala i normalnie jezdzi. dodam ze gdy skonczyło sie paliwo zapalil sie check ale to tez pewnie od padajacego aku, błedy skasowane ale nadal brak napiecie na wtyczce. Auto nie odpala na benzynie na gazie tak :(

gdzie szukac jeszcze czegokolwiek ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ze przekaznik cyka to znak ze dziala zwora a czy styki przekazujace prad sa sprawna tego nie wiadomo...

Zmierz napiecie na wyjsciu z przekaznika jesli go nie bedzie to uwalony przekaznik a jesli sie pojawi to szukaj uszkodzenia przewodu

Opublikowano

a jeszcze jedno pytanie ten przekaznik znajduje sie tam gdzie bezpieczniki czy pod maska ?? bo tam tez cos jest po prawej stronie niedaleko filtru powietrza, da sie jakos ten przekaznik zamienic czy cos ??? i dokładnie który to ??

dzieki za odpowiedz mecze sie z tym drugi dzien i nic

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W kazdym aucie ecu steruje pompa i w kazdym aucie jest przekaznik a gdzie jest umiejscowiony to mozna dojsc po kabelkach.

Pewnie tak jak w wiekszosci aut bedzie w skrzynce bezpiecznikow

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukaj po schematach do tej wersji albo można podpiąć się ista i będzie podana ścieżka. Nie w każdym aucie za zasilanie na pompie odpowiada przekaźnik, np. w e65 m67 moduł sbsr.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.