Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest następujący, chwile po odpaleniu wskazowka obrotomierza podnosi sie na 800 obrotów i od razu spada do zera. Zegary były wymieniane. Niestety nie wiem jakie były w oryginalne. Zegary przechodzą test w ukrytym menu, wskazówka obrotomierza tez. Numery nowych zegarów są zgodne z autem. 116d N47

Zakładam ze to kwestia kodowania niż hardware.

Opublikowano

Coś więcej może podpowiesz?

Zmiana numeru VIN to na pewno. Nie widzę, nic czemu by miały nie działać.

Numery się zgadzają pasują do modelu auta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego nikt nie opisuje konkretnie swoje problemy? Numer nowego licznika, vin auta ? Dlaczego nie działa stary licznik ? Co robili z nowym licznikiem przed instalacją ?
Opublikowano

Numerów starego licznika nie ma, nie wiadomo co sie działo. To jest pierwszy problem.

Nowy licznik ma numery: 9166821-01 data produkcji 07-01-08

VIN: P216680

Sprawdzałem po numerach części i wyglądają, że pasują. Inpe podłączę dopiero w poniedziałek, żeby zobaczyć ewentualne błędy. Tak jak wcześniej opisałem. Auto przechodzi test zegarów od początku do końca, obrotomierz sie rusza i działa. Chwile po odpaleniu wskazówka obrotomierza ląduje na wolnych obrotach a zaraz spada na zero i nic nie drgnie.

Wszystko to co wiem jest opisane, błędów jeszcze nie mam ale mnie to dziwnie wyglada na samo kodowanie. Podejrzewam, że są uszkodzone ale to tylko moje domniemania.

Opublikowano

Dla tego tez turaj pisze, Temsky odpowiadasz półsłówkami i marnujesz wszystkich czas. Problem przeze mnie przedstawiony jest ogólny, nie chodzi mi o wskazanie dokładnego rozwiązania.

Ja plan działania mam taki:

Zmienić VIN, zaktualizować software i przekodować auto. Czy coś więcej? Nie wiem, mam nadzieje, że nie trzeba będzie wyciągać tego na stół i lutować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wyzerować i zakodować - dostaniesz wynik.

Co nie jest jasne , jakimi półsłówkami i marnujesz wszystkich czas. To tylko ty marnuesz swoj czas , kiedy czekasz niewiadomo na co. Napisalem juz ci.

Tylko przes stol !!! Nie zakoduesz ty zegarek bez tego. Co escze mam powiedziec ? Godzina roboty, a ty czekasz juz dwa dni. Zegarek OK - pasuje na 100%.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pod strzałki loży kawałek papieru, ściągaj lub kartą kredytową, lub ręką ))) Możesz jeszcze zrobić zdjęcie ich położenia, aby nie zapomnieć jak ustawić . :!:
Opublikowano
ok dzięki za uwagę. Będiemy działać w temacie. Jak coś się ruszy lub uporam się z problemem dam znać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temsky naucz sie polskiego bo ja tez nic nie rozumiem z tego co piszesz :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też mam z tym problemy i to w każdym poscie. Kkx5 dobrze że napisałeś, bo już myślałem, że coś ze mną jest nie tak i chciałem zacząć uczyć się polskiego od nowa :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temsky naucz sie polskiego bo ja tez nic nie rozumiem z tego co piszesz :shock:

Wiele rozumieją, a ty jeden nie jestes w stanie zrozumieć. Ot kłopot.