Skocz do zawartości

Sprezyny oryginalne do amortyzatorow mts/TA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy do amortyzatorow mts moge zastosować oryginalne spręzyny?

Pytam bo nie spodziewanie musze wymienic amorki przod a sprezyny bym dokupił jak bedzie fundusz. Moge kupic dwa zamienniki ale i tak chce w przyszlosci obniżyć autko.

Opublikowano

Wlasnie jak wejde na allegro i szukam pod swoje auto jest kilkanascie ofert tego samego zawieszenia mts lub ta i raz pisza ze pasją z sprezynami -30 -80 a na drugiej aukcji ze z seryjnymi lub -30 - 80

Domyślnie auto ma być -40 dlatego jak juz mam kupic amorki to nie kupie nowych na pol roku, zakup sprezyn bym sobie odlozyl na pozniej a być juz uzbrojony w nowe amorki przod plus tyl. Wydaje mi sie ze pasują oryginalne ale są dluższe i juz bedąc założone bedą ścisnięte i wydaje mi się ze w efekcie da mi to "beton"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

MTS-Technik Polska

Hutnicza 59

81-061 Gdynia

PON - PT: 8.00 - 16.00

Tel.: (0048) 58 572 22 44

Fax: (0048) 58 572 22 44

E-mail: [email protected]

Złap za telefon i dzwoń, a nie po alegrosach czytaj.

Opublikowano

Taką otrzymałem odpowiedz:

"Dzień dobry,

Do amortyzatorów o skróconym skoku tłoka można stosować tylko sprężyny obniżające. Natomiast sprężyny obniżające do 40 mm można stosować z seryjnymi amortyzatorami. Powyżej 40 mm należy stosować amortyzatory o skróconym skoku tłoka.

Pozdrawiam "

Tak wiecj od razu spytam jakie spręzyny kupić ?

Alusy 18 szerokosci 8 opony 235/40 ale raczej bedą 245/45

"