Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

stałem się posiadaczem BMW E90 220i N46 150km z roku 2006. Mam kilka pytań które dotyczą kosztów napraw i oczywiście polecanego warsztatu najlepiej w Toruniu lub okolicach, a więc do rzeczy :

- wyciek oleju z pod pokrywy zaworów

- wyciek z wybieraka biegów

- uszkodzone odboje/ osłona amortyzatorów tył

Czy jest ktoś oriętacyjnie ocenić jakie będą koszty tych napraw. Dodatkowo mam pytanie, czy w tym roczniku pakowano sprzęgło z dwumasą? Mam dużo sprzęcznych informacji podczas szukania części i sprawdzania w katalogach, wg. mnie 2.0 wolnossący nie potrzebuje dwumasy, ale wolałbym się upewnić.

Dziękuje z góry za udzielone informacje

Pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest dwumasa. Robocizna w zależności od warsztatu 250-500,- i do tego części.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam,

stałem się posiadaczem BMW E90 220i N46 150km z roku 2006. Mam kilka pytań które dotyczą kosztów napraw i oczywiście polecanego warsztatu najlepiej w Toruniu lub okolicach, a więc do rzeczy :

- wyciek oleju z pod pokrywy zaworów

- wyciek z wybieraka biegów

- uszkodzone odboje/ osłona amortyzatorów tył

Czy jest ktoś oriętacyjnie ocenić jakie będą koszty tych napraw. Dodatkowo mam pytanie, czy w tym roczniku pakowano sprzęgło z dwumasą? Mam dużo sprzęcznych informacji podczas szukania części i sprawdzania w katalogach, wg. mnie 2.0 wolnossący nie potrzebuje dwumasy, ale wolałbym się upewnić.

Dziękuje z góry za udzielone informacje

Pozdrawiam

Paweł

Dwumasą się nie przejmuj są trwalsze niż w dieslach.Wycieki z pod pokrywy zaworó to norma,do tego jest cały komplet uszczelek(2xpokrywy,uszcz czujnika vvt,oringi tulei świec)Jak zdejmną pokrywę zaworów niech sprawdzą czy nie ma wycieków na vacuum-kolejny słaby punkt.

never again N46