Skocz do zawartości

Dynamiczne kierunkowskazy g30 ?

kosa69

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie wiocha, jakbyś swiecił niczym roboty drogowe...

Całe szczęście że BMW tego nie zrobiło.

I jeszcze te przygasające światła dzienne - tragedia

Ale ja nie pytam czy to wiocha tylko czy da się to zakodować w BMW :cool2:

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

• 1 rok później...

I jeszcze te przygasające światła dzienne - tragedia

Rozwiniesz?

Zapewno chodziło o przygasające swiatka do jazdy dziennej jak wlaczy sie kierunek ( ma to na celu bardziej uwidocznić kierunkowskaz) - tez uważam ze wiocha itp

Co do płynących kierunkow to mam odmienne zdanie. Mnie osobiscie sie podobaja, szczegolnie w nowym a6

No to się dowiedziałeś kosa69.

Tak w temacie to zaraz się jeszcze dowiesz czy lepszy diesel czy benzyna i jeszcze czy lepiej z xdrive czy bez.

:duh:

Zwyczajnie kolega kosa69 dowiedział się z powyższych postów, że do BMW nie pasują odpustowe kierunkowskazy rodem z VAGu i delikatnie mówiąc - z pewnością nie będzie drążył tematu i zrozumiał już, że co najwyżej może wymienić sobie takie kierunki razem z całym samochodem.

A skoro kolega Yarwa podsunął myśl rozwinięcia wątku - to kręcąc się w temacie uatrakcyjnienia nudnego G30 - sugeruję, że lepsza jest benzyna niż diesel - z pewnością będzie można jeszcze bardziej uatrakcyjnić auto montując instalację gazową.

Może... do kompletu proponuję kodowanie sygnału dźwiękowego na dawne "ka-ku-ka-ra-cza" - też będzie zwracał na siebie uwagę - bardziej niż standardowa trąbka :twisted:

---------------------------------------------

Bez obrazy Panowie - ta mnie naszło :) Bardzo nie lubię tych lejących kierunków i nic na to nie poradzę. I strasznie cieszę się, że BMW nie uległo pokusie...

• Zasłużeni forumowicze
Haha mandus gdyby były rozsądne instalacje gazowe i nie szkoda by mi było miejsca w bagażniku to sam bym taka wstawił. Miałem okazje użytkować samochody z instalacjami gazowymi i jest to dla mnie super sprawa. Pali praktycznie podobnie do benzyny, różnicy w pracy oraz mocy silnika nie uświadczysz, ekologiczniejsze od diesla oraz benzyny a do tego jeździsz prawie o polowe taniej. Stacji oferujących lpg tez jest sporo. Ciekawe wogole dlaczego nie ma samochodów tylko na gaz.

Haha mandus gdyby były rozsądne instalacje gazowe i nie szkoda by mi było miejsca w bagażniku to sam bym taka wstawił. Miałem okazje użytkować samochody z instalacjami gazowymi i jest to dla mnie super sprawa. Pali praktycznie podobnie do benzyny, różnicy w pracy oraz mocy silnika nie uświadczysz, ekologiczniejsze od diesla oraz benzyny a do tego jeździsz prawie o polowe taniej. Stacji oferujących lpg tez jest sporo. Ciekawe wogole dlaczego nie ma samochodów tylko na gaz.

Tak naprawdę to się z tobą zgadzam - szczególnie argument ekonomii jest nie do podważenia, też miałem różne wynalazki z gazem, ale jakoś tak to średnio pasuje do drogiej i reprezentacyjnej limuzyny... Nie idzie się w szortach do teatru czy nie jedzie na imprezę weselną w dresie... Poza tym można jeść codziennie suchy chleb z pasztetem i popijać wodą, też jest tanio, ale tak nie robimy, jeśli nie musimy - co nie znaczy, że nie rozumiem tych, co mają ciężko i tak muszą robić - to zrozumiałe i wtedy z gazu się nie naśmiewam - wiem, że jestem głupi, ale chyba nie aż tak...

Pamiętam, jak kiedyś znajomy kupił prawie nowego Grand Cherokee V8 i zamontował instalacje LPG - oj jak strasznie cierpiała jego duma, jak podjeżdżał pod stacje z gazem - przed nim Tico, za nim firmowa Fabia - a on w garniaku wychodził z nowego Jeepa... :lol: Z tego powodu sprzedał go w niecały rok... Wiem, nie każdy zrozumie, ale ja go rozumiałem.

No to się dowiedziałeś kosa69.

Tak w temacie to zaraz się jeszcze dowiesz czy lepszy diesel czy benzyna i jeszcze czy lepiej z xdrive czy bez.

:duh:

Zwyczajnie kolega kosa69 dowiedział się z powyższych postów, że do BMW nie pasują odpustowe kierunkowskazy rodem z VAGu i delikatnie mówiąc - z pewnością nie będzie drążył tematu i zrozumiał już, że co najwyżej może wymienić sobie takie kierunki razem z całym samochodem.

A skoro kolega Yarwa podsunął myśl rozwinięcia wątku - to kręcąc się w temacie uatrakcyjnienia nudnego G30 - sugeruję, że lepsza jest benzyna niż diesel - z pewnością będzie można jeszcze bardziej uatrakcyjnić auto montując instalację gazową.

Może... do kompletu proponuję kodowanie sygnału dźwiękowego na dawne "ka-ku-ka-ra-cza" - też będzie zwracał na siebie uwagę - bardziej niż standardowa trąbka :twisted:

---------------------------------------------

Bez obrazy Panowie - ta mnie naszło :) Bardzo nie lubię tych lejących kierunków i nic na to nie poradzę. I strasznie cieszę się, że BMW nie uległo pokusie...

Kolega się zapytał o możliwość zakodowania kierunków na wzór tych w Audi. Nie widze pytania typu "co sądzicie o takich kierunkach" lub "czy się podoba takie rozwiązanie"!!! Koledzy czytać nie umiecie?!?! Jeszcze podkreślił, że kieruje to pytanie do kumatych ale takich widac nie znalazł bo ani słowa merytorycznie nie zobaczył pod swoim postem.

Moderator powinien zareagować i usunąć nic nie wnoszące komentarze nie będące nawet blisko zadanego pytania a szczególnie te w pewnym sensie obrażające kolegę zadającego pytanie.

Szczytem bezczelności i chamstwa jest pisanie co ktoś może sobie wymienic w swoim własnym samochodzie i podawanie jakiś durnych przykładów :duh: Normalnie poczułem się jak w jakiejś sekcie :mad2:

Kolego Mandus w przypadku swojego samochodu możesz sobie zdecydować co chcesz z nim zrobić a na forum powstrzymuj się od takich komentarzy będących poniżej pasa :nienie:

Na koniec przypomnę, że jakieś 10 lat temu lub dawniej Vag wprowadził ledy w formie pojedyńczych źródeł światła, które to stały sie powszechne dzisiaj i są obecne w większości markach. Marki premium wykorzystują teraz paski ledowe i BMW nie jest w tym odosobnione a właśnie poszło z ogólnym trendem. Kiedyś śmiano się z Audi a dziś je naśladuje bardzo często nieudolnie. Nie trzeba negować Vagu bo sie ich nie lubi i już a o gustach się nie dyskutuje.

Mandus jak jesteś takim wielkim fanem BMW i obrońcą dziedzictwa tej firmy to sobie naklej znaczek BMW na czoło żeby Ci się lepiej zrobiło. :wink:

Bez obrazy panowie tak mnie naszło jak to napisał jeden z kolegów wcześniej.

@Lukasmat - trochę dystansu do tego, proszę Cię - ale w sumie to czekałem, jak ktoś się oburzy... No, można na Ciebie liczyć.

Nie uważasz, że forum byłoby trochę nudne, gdyby były same konkretne odpowiedzi?

Co jak co - muszę Ci przyznać, że masz rację - kolega kosa69 na pewno liczył na inne odpowiedzi - mam nadzieję, że się nie pogniewał na mnie... Jeśli tak, to przepraszam :oops:

Aaa... gdzie ja napisałem, że jestem takim fanem BMW??? Dlaczego tak uważasz? Owszem, napisałem już nie raz, że nie przepadam za VAGiem i nie lubię odpustowych kierunkowskazów... ale to nie powód, żebym zmieniał naklejkę na czole na napis BMW (noszę na czole inną naklejkę - to tajemnica jaką :wink: )

Pozdrawiam :)

• Moderatorzy

Jeśli ktoś będzie wiedział jak to zakodować poproszę o Pw, otworzę temat.

Z tego co wiem to np w F30 / F20 ludzie robią takie mody w lusterkach ale wiąże się to z wymianą kierunkowskazu, na 90% nie jest to sprawa samego kodowania ale mogę się mylić. Narazie zamykam dla ostudzenia emocji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.