Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam możliwość zakupu x3 - 2017 r. g01 po profesjonalnej przeróbce z Anglii - cena oczywiście okazyjna - pytanie czy warto?

Edytowane przez Hardy50
Opublikowano
Profesjonalna przekładka wyklucza okazyjna cenę (i odwrotnie) :D
Opublikowano
Dlatego napisałem.że lepiej już kupić anglika i nim jeździć niż w aucie tej klasy stosować przekładki. Cóż....cena czyni cuda więc i tak ktoś kupi
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba nie miales okazji wyprzedzac anglikiem. Nie dziekuje. Jesli przekladka byla robiona na europejskiej wiazce, nie widze problemu w zakupie ale...tak jak kolega napisal, dobra przekladka wychodzi tyle co auto europejskie, roznica na ogromny plus to to ze z uk masz wydruk przebiegu i mozna sprawdzic czy auto bylo po wypadku (kategorie). Sam przekladalem pare aut i sa lepsze niz te rozbitki/igly ze szwajcarii .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrozumialem ze pisales iz lepiej zarejestrowac nieprzekladanego anglika...dlatego tez zapytalem czy miales okazje wyprzedzac takim autem?
Opublikowano
Potwierdzam, miałem dawno temu Jeepa z Anglii - na drogach dwukierunkowych = koszmar !
Opublikowano
Zrozumialem ze pisales iz lepiej zarejestrowac nieprzekladanego anglika...dlatego tez zapytalem czy miales okazje wyprzedzac takim autem?

Nie o to chodziło.Autor chce kupić praktyczne zupełnie nowe auto po przekladce w okazyjnej cenie.Jeśli już miałbym wybierać to wolę jeździć ori anglikiem niż autem tej klasy i zupełnie nowym po przekladce w okazyjnej cenie. Właśnie takie myślenie doprowadza do tego iż rynek jest zasypywany jakimiś pdeudonowymi autami i jak tutaj sprzedać pełnowartościowe auto ....ech....róbta co chceta jak mawia jeden gość :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli auto jest dobrze przerobione i ma wydruki z ministerstwa transportu uk o orginalnym przebiegu od wielu lat + wydruki ze nie bylo uszkodzone, wszystkie te informacje sa dostepne free/online, to jest bardziej wartosciowe niz te ktore nie maja takich danych. Z tego co sie orientuje tylko uk wbija kategorie wypadkowe w historie auta, ktorej nie mozna usunac. Szanuje twoje zdanie ale nie sadze abys mial okazje jazdy po Polskich drogach autem z kiera po prawej. Ja mam ogromne doswiadczenie w takiej jezdzie i jest to bardzo niebezpieczne. Podsumowujac, dla mnie auta z uk sa w znacznie lepszej kondycji (brak zimy, soli, duzo autostrad) i moge sprawdzic dane auta a z doswiadczenia wiem ze jesli zrobisz auto prawidlowo i wybierasz takie w ktorym nie robisz nic mechanicznie, zadnego spawania, ciecia, itp (seria e87/e90 itp) , zmieniasz wiazke na eu i tyle i jezdzisz. Nie ma prawa nic sie dziac.
Opublikowano
Oczywiście ,że jeżdżę i jeździłem takmi autami..Mnie przeróbki nie przekonują i generalnie bez znaczenia dla mnie czy to zrobiono profesjonalnie czy na sztukę .Wolę już jeździć ori anglikiem niż jakąś przeróbką. Pomijam już temat ew.późniejszej sprzedaży. To moje zdanie i wiem ,że uważasz inaczej ale nie przekonasz mnie do swoich racji niestety
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli chcesz autem jeździć bardzo długo to dlaczego nie, oczywiście najlepiej gdy przeróbkę robimy sami lub zlecamy zaufanemu warsztatowi.

Sprzedaż takiego auta jest nieopłacalna.

Opublikowano

No tak..masz rację zapewne ale autor chce kupić praktycznie nowe auto po przekładce.....i już pytanie jest jedno....dlaczego tak nowe auto poszło do przekładki i jest tanio sprzedawane??Jak kolega wyżej napisał tanio nie ma szans tego zrobić a gdzie jeszcze zarobek handlarza....... :mad2: :mad2: :mad2:

To zabawa dla ludzi dla których strata np po kilku latach przy sprzedaży powiedzmy 100.000 pln nic nie robi w portfelu.I takie rozumowanie mogę pojąc....że mnie stać ale kupię przerobionego angola ,bo po co przepłacać :duh: :duh: