Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, mam problem z kopceniem na czarno. Bmke mam juz dwa lata zrobilem 35tys km zero problemow w silniku, wymienialem tylko odme na nowa 30 tys temu i klapki usuwalem jesli o silnik chodzi. Robilem tez mape ponad rok temu - delikatnie zdarzalo sie jej kopcic od dolu ale nie znacznie takze to bylo w porzadku. Od jakis 3 miesiecy kopci strasznie czy zimny czy cieply silnik na kazdej zmianie biegu praktycznie, oleju nie bierze ani grama od ostatniej wymiany nie dolewałem ani kropli, turbina raczej tez sie nie konczy. Co to moze być? Wyczytalem na necie o odmie, sprawdze ja bo wlasnie za dwa tygodnie okolo bede wymienial olej filtry i przejrzę tą odmę. Ale co więcej? Raczej po 30tys nie powinna paść więc mysle, ze cos innego moze byc winowajcą. Pozdrawiam

e90 2005 320d 163km bez dpf fabrycznie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź korekcje wtryskiwaczy na rozgrzanym silniku. Braku mocy nie odczuwasz (nieszczelność)?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dolot jest raczej ok. Aby sprawdzić korekcje wtrysków poszukam kogoś ogarniętego zeby mi podpiął pod komputer bo w najbliższej okolicy raczej sami gamonie co błędu nie potrafią wykasować. Orientuje się jest ktoś z forum może, mielec, tarnów, tarnobrzeg, kielce? Świętokrzyskie ogolnie te rejony. Aby to posprawdzać dobrze i wiadomo w rozsądnych pieniądzach. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapytaj kolegę alb3rt, mylę, że pomoże.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
oka, znalazłem goscia w dziale na forum gdzie polecają mechaników. Tylko jescze mam pytanie, biore sie jutro za wymiane oleju i filtrów przy okazji przeczyszczę odmę bo duzo czytałem o tym i to ze była wymieniana 40tys temu na nową nie znaczy ze jest dobra. Tylko pytanie, tutaj jest w e90 juz ta bez filterka z tego co wyczytałem, wystarczy ją przeczyścić tylko w czym? W jednym poscie było info o liqui moly ale to kosztuje 40zł więc na taki użytek to dość sporo jesli jest od tego alternatywa. I co z uszczelkami, można gdzieś dostać nowe? Pytałem w motorniczym to tylko komplet z plastikami za 140zł. Robił to juz ktoś Panowie? Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja używam zmywacza do tarcz hamulcowych, sprawdza się idealnie a kosztuje ok 10,-

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy czyszczeniu tak, bo co 3-4 wymianę oleju (60k km) zaleca się wymianę całości, czyszczę przy każdej wymianie oleju.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL