Skocz do zawartości

Paruje cala przednia szyba Smierdzi z nawiewu 530d e60 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z nieprzyjemnym zapachem z nawiewu. Jesli mam wlaczona klime jest wszystko ok jesli wylacze odrazu smierdzi i do tego zaraz paruje cala przednia szyba przy wlaczonej klimie nie paruje. Klima byla odgrzybiana i ozonawanie. Nic nie pomoglo smierdzi dalej i ta szyba paruje jak nie wiem . Od czego zaczac? Czytalem duzo tematow lecz nic konkretnego nie znalazlem
Opublikowano
A czy przypadkiem to nie jest rozszczelniona nagrzewnica i wyciek płynu chłodzącego do wnętrza kabiny? Wprawdzie wtedy jest mdły zapach i raczej maź na szybie a nie para ale kto wie, objawy podobne.
Opublikowano
Teoretycznie tak przerobiłem to i nie zauważyłem znacznego ubytku płynu, widocznie delikatnie sączyło ale wewnątrz z dnia na dzień masakra i pewnego razu wszystko ,,wywaliło" na szybę i w tunel...
Opublikowano
Niby nic nie ubywa caly czas jest taki sam stan. Chyba ze gdzies ucieka ale to juz to trwa jakies 3 miesiace to bylo by widac spadek plynu. Podloga sucha . Swiecilem i sprawdzalem kratki czy niema wilgoci tez sucho zero skraplania itp. A szyba paruje i smierdzi. Chyba ze jezdze na klimie to jest ok ale caly czas jezdzil nie bede chociazby w zimie
Opublikowano
Napewno jest tego jakas przyczyna. Moze zna ktos dobrego mechanika od bmw w woj lubelskim? Oprocz nieprzyjemnego zapachu mam jeszczs jedna usterke i miejscowi magicy wzieli kase a problem pozostal
Opublikowano
Witam ponownie. Dzis wlasnje posciagalem filtry i tak jak tu w jakims temacie cYtalem widac przez otwory parownik. Tylko taka jest sprawa ze wyglada na czysty przynajmniej tyle widzialem
Opublikowano

kolego sam sobie odpowiedziałeś ?! na klimie jest ok czyli masz wyłączone grzanie i powietrze nie leci przez nagrzewnice tylko przez chłodnice klimy

szyba ci nie będzie parowac na grzaniu jak będziesz miał włączoną klime (sprawdź to) jeżeli się potwierdzi to nagrzewnica się poci (ale smrodek pozostanie )

ubytek płynu będzie znikomy

skąd to wiem bo mam seata Toledo z takim problemem :) płyn dolewałem jakoś w marcu lub kwietniu i do teraz jest ubytku może z 5 mm a kilometrów trochę natrzepalem w poszukiwaniu bmw

Opublikowano

mała ciekawostka żeby po tym szybę oczyścić to ja wszystko wypróbowałem (płyny, octy, benzyny, alkohole, nitro, itd tyle sposobów co pomysłów)

jednak najprostsze sposoby są najlepsze wystarczyła wymietoszona gazeta FAKT okolo 3 strony :)