Skocz do zawartości

e60 530d 2004 odcina paliwo powyzej 240 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie

Jak jest ustawiona seryjnie blokada na prędkość w e60 ?

oraz jak się ona objawia ?

zauwazyłem jedną rzecz, że 2 razy przy prędkości około 230/240 chcąc jeszcze osiągnąc wyższą prędkość auto przestało podować paliwo tzn

Jadąc na autostradzie chcąc osiągnąć prędkość maksymalna przy powyższej prędkości zdarzyła się taka sytuacja (już dwa razy) że nagle ekonomizer poleciał na 0 i auto przestało przyspieszać i zaczeło zwalniać (mimo, że silnik pracował cały czas)

uczucie jak by odcieło paliwo, ale po chwili znowu przyspieszając aby osiągnąc prędkość max udaje się to bez problemu i na liczniku pokazuje 250 km/h

Auto to BMW e60 530D 2004 po chipie na 250 km i 576 Nm

Nie wiem czy to jest ok czy coś jest nie tak

Nie ma błędów w DDE ani nic po za tym się nie dzieje opórcz tego że losowo przy próbie zamknięcia licznika odcina paliwo.. chyba)

Opublikowano
Ograniczenie ustawione jest fabrycznie na 250 km/h. Jak jest u Ciebie nie wiemy, bo auto po modyfikacji. Zachowanie, które opisujesz nie ma nic wspólnego z limiterem zastosowanym w DDE. Nie następuje odcięcie paliwa. Coś jest nie tak jak powinno.
peace & love
Opublikowano
A jak wygląda kwestia ingerencji w soft przy chipie ? Czy trzeba najpierw wgrać seryjny soft a dopiero potem modyfikować czy teraz jak jest w grany soft x to można go poprawiać i zmieniać ? Jak byliśmy na hamowni to tuner powiedział ze może wgrać soft ale najpierw musiałby wgrać serię co podwaja koszty (dziwi mnie dlaczego nie mógłby poprawić obecnego) jaki soft siedzi teraz w aucie to tego nie wiem bo auto miało wgranego chipa juz w Niemczech
Opublikowano
Ten "tuner" chciał naciągnąć Cię na kasę. Od razu opublikuj jego namiary, aby ludzie wiedzieli gdzie nie jechać. Jak najbardziej można, a nawet trzeba modyfikować to co masz wgrane. Przed modyfikacją nie trzeba nic wgrywać do auta. Ten facet to zwykły naciągacz.
peace & love