Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcialbym uslyszec wasze opinie. Mam problem z wentylatorem.

1. Czy po wlaczeniu klimatyzacji, wentylator powinien odrazu sie wlaczyc? Jest jakas sztywna regula na to?

U mnie to sie nie dzieje, stoi jak wryty, klima chlodzi, jak dla mnie wystarczajaco. Pierwszy raz zdarzylo mi sie, ze wyskoczyla mi kontrolka temperatury plynu chlodzacego. Zgasilem auto i cisza wentylator nie pracowal,a wydaje mi sie ze powinien jednak probowac zalagodzic ten zar.

Zdemontowalem czesc i widze ze sterownik jest zazielienialy jakby od wilgoci.

Mam mozliwosc kupna zamiennika za tysiaka, ale zanim go kupie, chcialbym uslyszec wasze opinie.

Czy to sterownik? ( tak mi zalecil mechanik) Czy moze problemu szukac gdzie indziej?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinien włączyć się, sprawdź go na krótko czy działa, jak tak to wina sterownika, elektronik powinien poradzić sobie z nim. Jeszcze żeby wykluczyć problem z układem chłodzenia (a jakiś masz skoro masz ubytek) to możesz uruchomić go przez inpa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dzisiaj wymieniłem wentylator. Włączam klimatyzację i wentylator się włącza, chłodzi ok.

Na postoju temperatura dochodzi do 108-110 stopni i trzyma podczas jazdy 130kmh jest 107 i tez trzyma.

Jazda 90kmh temperatura spada do 85-95 Może jeszcze da się stary sterownik odratować i będzie na podmiankę albo na sprzedaż, podrzucę go kumatemu monterowi. :cool2: