Skocz do zawartości

[E60/61] Nie dziala Navi, black screen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW e60 525i 08.2004. Navi professional.

Witam. Na wstępie dodam że, w poniedziałek auto oddaje do elektryka.

Tak więc, nigdy nie miałem zadnych problemów z navi. Tzn chodzi mi o cały idrive. Oddałem samochód do mechanika na wymianę części eksploatacyjnych. Do tego wymieniany był akumulator (słabe ladowanie i info o slabej bateri w kompie samochodu) z 90ah na 110ah z podtrzymaniem prądu z maski. Mechanik twierdzi że, było ok wszystko z idrive po wymianie. Przyjeżdżam, a tutaj nie dziala cały idrive. Pokretlo luźne, czarny ekran nawet nie startuje. Radio + DVD prawie nie dziala. Włożyłem płytę i nie chce jej oddać, i czytnik wciagal ja stopniowo. Jak klikam na pokretlo od radio to coś tam mieli Ale tak jak by mocy brakowało.

Nieda się kompa pod ccc podłączyć. Niby błąd jakiś dwóch lini. Ekran nawet nie mrugnie, tylko ciemność. Z mechanikiem pojechaliśmy do elektryka. Diagnoza przegrzany albo Soft się wysypal. Sprawdziłem w domu czy moduł mpm nie siadl. Wyciągam koło zapasowe i wszystkie osłony, styropiany a tam sucho, mpm z zewnątrz bardzo ladnie. Dla pewności, otwarlem to, a tam jak by z fabryki dopiero wyjechał. Wszystkie wiązki w bagażniku w bardzo dobrym stanie. Wszystkie bezpieczniki sprawne przekaźniki tez. Teraz czy jest mozliwosc ze cos zle zrobili i spalili mi navi?

Wymieniane byly.

Olej, filtr oleju, filtry kabinowe, odgrzybianie klimatyzacji, dobijanie klimatyzacji, płyn w chłodnicy, rolka od alternatora, rolka napinacza, uszczelka za alternatorem czy coś (kapal lekko olej), akumulator i inne mniej ważne rzeczy.

Nie wiem czy wszystko dobrze i przejrzyście napisałem. Pozdrawiam.

Opublikowano
odgrzybianie klimatyzacji,

Jeśli to zrobili jakimiś psikanymi środkami, to navi może być od tego uwalona. Popatrz sobie na ten film

Opublikowano

No coś może być. W sumie by się zgadzało. Po 2 dniu po zabiegach przestalo działać.

Po wyciągnięciu Navi, okazało się że, była już robiona. jest na gwarancji więc wysłałem do diagnozy i naprawy. pozdrawiam!