Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Mam problem z silnkiem N52. Auto: BMW E92 325i + lpg. Pewien czas temu auto zaczelo szarpac, po podpieciu pod komputer okazalo sie ze wypada zaplon na 6 cylindrze. :cry: Wymienilismy z mechanikiem cewke i bylo dobrze. Kilka dni temu znowu zaczelo sie szarpanie i wywalilo check i znowu wypadanie zaplonu na 6 cylindrze. :x Stwierdzilismy ze dziwne ale ze moze znowu cewka. Podmienilismy 1 z 6, ale nic to nie dalo, wiec nastepne podejrzenie padlo na swiece. Wymienilismy 1 z 6 i myslelismy ze jak zaczenie wywalac na 1 to znaczy ze swiece, ale po podmianie wszystko dziala dobrze. Dodam ze szarpalo niezaleznie czy to na gazie czy na benzynie. Mechanik mowi ze moze to byc zacierajacy sie 6 cylinder albo zawory do wymiany. :cry2: Czy ktos moze ma jakies pomysly? :mad2:

Opublikowano
Na Twoim miejscu wymieniłbym najpierw świece, później cewki (ekonomicznie: są tańsze).
Opublikowano
Niestety, po wymianie świec na nowe silnik od razu po starcie pracuje nierówno. Po lekkim dodaniu gazu wywala check. Cewka jest założona nowa. Spróbuje założyć jeszcze raz stare świece i zobacze czy dzieje sie to samo. Co to moze byc? :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moze byc wszystko...

Oszczednosci z gazu sa tylko pozorne bo naprawy tego co gaz zniszczy sa kosztowne...

Ile przejechales na gazie?

Kiedy ostatnio spuszczales mazut?

Opublikowano

Auto zastało kupione już z gazem. Ja od zakupu (połowa kwietnia 2017) zrobiłem troszeczkę ponad 10kkm.

Problem (odpukać) załatwiony. Po wymianie świec jedna z cewek była niedopięta. Dopięliśmy i silnik działa ciuchutko i równo. Mam nadzieje, że nic już teraz nie wyskoczy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam nadzieje, że nic już teraz nie wyskoczy.

I tego Ci zycze.

Dobrze ze na drobiazgu sie zakonczylo.