Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Panowie dziwna sytuacja. Czyściłem dziś odme w swojej e46 m43 i zauważyłem, że wąż idący od niej do pokrywy zaworów jest zassany. Silnik łanie pracuje a gdy wymienie ten wąż na drożny, samochód bardzo kuleje, jak na 3 cylindry, po wymianie na stary zassany wszystko wraca do normy. Co jest nie tak? Jeszcze dodam że na tym starym wężu po wyłączeniu samochodu jest przez 2 sek psss a na nowym, drożnym długie psss. Proszę o pomoc, co to może być Edytowane przez dawid41
Opublikowano

Wygląda na to że przez odmę kolektor ssący ciągnie lewe powietrze.

Ja bym wymienił odmę w raz wszystkimi przewodami, do tego bym sprawdził system powietrza wtórnego oraz filtr powietrza.

Czy sprawdzałeś jak silnik pracuje przy odkręconym korku oleju w obydwu przypadkach ?

Ps. W tytule dopisz typ silnika

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Te objawy co opisałeś to mnie upewniają w tym co już napisałem.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.