Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, na poczatku zaznaczę, że drzwi sa dopasowane i zamykaja sie dobrze ale. Wlasnie jest taki problem ze nie maja zadnego oporu i jak ktos normalnie je zamyka z taka sama sila caly czas to one wala tak jakby metal o metal i jest to bardzo niemile, latwo mozna nimi trzasnąć. Bardzo mnie to irytuje. Z tego co wiem to ogranicznik drzwi powoduje ograniczenie ich otwarcia. Ale czy jest jakis mechanizm w bmw ktory powoduję opór przy konćowej fazie zamykania jakieś sprężyny lub cos takiego? Czy tylko uszczelki to blokują? Uszczelki mam sprawne nigdzie woda nie przecieka i nie slychac nic z zewnątrz. Proszę o pomoc bo juz nie wytrzymuje jak ktos przychodzi i z przywyczajenia zamyka i trzaska, ze prawie szyberdach mi się wygina.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie jest urwany ogranicznik właśnie? Jak tak to będą podobne objawy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
U mnie też jak ogranicznik się nie zablokuje to same się zamykają, jak ktoś trzaśnie to trzaśnie, dalej nie pójdą jest zamek :) może nim się pobaw, albo jakieś podkładki filcowe przytnij, przyklej i zobacz efekt. Możesz nagrać filmik i się oceni słuchowo.
"Wszystko dobre jak się nie psuje" :)
Opublikowano
U mnie też jak ogranicznik się nie zablokuje to same się zamykają, jak ktoś trzaśnie to trzaśnie, dalej nie pójdą jest zamek :) może nim się pobaw, albo jakieś podkładki filcowe przytnij, przyklej i zobacz efekt. Możesz nagrać filmik i się oceni słuchowo.
"Wszystko dobre jak się nie psuje" :)