Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim mam problem ponieważ obróciło mi panewkę na wale Bmw e90 318D 2.0 2008r wiadomo koszty robota

Ale myślałem o swapie na inny silnik np 3.0 benzyna co wy o tym myślicie ? nie robię tego pod sprzedaż tylko pod siebie

bo trochę już dołożyłem turbina i układ wtryskowy i inne pierdoły więc nie chce go sprzedawać .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koszty naprawy to zadne koszty w porownaniu do takiego swapu.

Napraw silnik albo kup taki jak byl lub sprzedaj tak jak stoi i kup to co bys chcial zrobic...

Opublikowano
No to masz odp dlaczego sie obróciła. Ludzie koszty wymiany oleju to żadne koszty a sam widzisz teraz jakie sa efekty tak długie wymiany/nie wymiany. Od brata teść identyczna sytuacja jak u ciebie. Mówienie brata też nie pomogło zeby wymieniać max co 15tys. i w drodze powrotnej z hiszpani auto zgasło i koniec. Teść zostawił auto bo koszty naprawy tam i cholowanie przewyższały koszty auta. Brat zajechał po auto sam naprawił i zyskał auto za bezcen:) bo tesc juz nie chciał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masakra wymieniać olej w dieslu z DPF co 30 tysięcy. 15 tys to max co można na takim jeżdzić. To jak byś gacie zmieniał raz na miesiąc. Tego twojego to szkoda naprawiać jak olej był tak sporadycznie wymieniany. Szukaj drugiego identycznego silnika, może trafisz na taki co miał częsciej wymieniany olej. Jak chcesz benzyne to pchnij to auto i kup benzynę. W swapa wsadzisz tyle ile to auto było warte jak jeździło.