Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem z doborem płynu chłodniczego do samochodu, stan płynu zszedł poniżej minimum( o dziwo nie zapaliła się kontrolka stanu tego płynu).. Problem zaczyna się od tego, że do najbliższego ASO mam jakieś 90KM, wątpię bym dojechał tam bez żadnych problemów. Stąd mam pytanie do osób bardziej doświadczonych, mogę dolać jakiś inny płyn chłodniczy (oczywiście tego samego koloru- pomarańczowy), bez obaw że stanie się coś poważniejszego? Ew.macie może jakieś inne alternatywne opcje z których mógłbym skorzystać w takiej sytuacji? Samochód zakupiony miesiąc temu, poprzedni właściciel nie ma pojęcia jaki był lany płyn..

Pozdrawiam

Vin - DF60033

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Doraźnie dolej wody destylowanej ,albo zwykłej z kranu i pomyśl nad wymianą całego płynu przed zimą .

Nie musisz jechać do ASO po płyn - napisz do kolegi Maćka z forum i wyśle pocztą .

https://czescidobmw.pl/

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Dolej wody z kranu.

A płyn z wysyłki od Maćka.

Doradca ponad tysiąc postów-od razu wiadomo,że mądrego warto posłuchać!

Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
  • 4 tygodnie później...