Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wymienal moze ktos z was lancuch rozrzadu w waszych autach ?? Odebralem dzis auto z serwisu i powoedziano mi ze zaczyna byc slychac lancuch. Wiecie moze jaki to jest koszt zrobienia tego ? 2500++ ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2500,- to realna kwota za jaką można to zrobić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ja bym się pokusiło stwierdzenie nawet że za mniej .. Co prawda tego nie robiłem jeszcze - mówię tak na oko

Dniowke trzeba poswiecic

1500 za robocizne to dobra cena

Graty ok 1500

Opublikowano
2500,- to realna kwota za jaką można to zrobić.

na oryginalnych częściach z robocizną? Nie ma szans chyba że sam zrobisz, mówię oczywiście o pełnym pakiecie części. Nie znam warsztatu który chce to robić poniżej 4 klocków /materiały + robocina/

No ja bym się pokusiło stwierdzenie nawet że za mniej .. Co prawda tego nie robiłem jeszcze - mówię tak na oko

na oko to sie umiera, jak sam zrobisz a weźmiesz tylko cenę materiałów ale z tego co widzę to marne szanse abyś sam to zrobil, w ogóle jest mało warsztatów które chcą się podjąć wymiany łańcucha w n47 a te które chcą to jeszcze spierd.olą

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podsumowania wszystkich części potrzebnych do wymiany rozrządu. Info z maja ze sklepu czescidobmw

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=251231&start=780

Wkleje tylko ceny bez tabelek, dodatkowo warto wymienić kilka innych rzeczy, zobacz link to bedziesz o częściach wszystko wiedzieć.

- w wariancie z wyłącznie częściami Oryginalnymi BMW: 1722,40 zł

- w wariancie z częściami Oryginalnymi BMW oraz dwoma zestawami Febi: 949,30 zł

Opublikowano
Podsumowania wszystkich części potrzebnych do wymiany rozrządu. Info z maja ze sklepu czescidobmw

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=251231&start=780

Wkleje tylko ceny bez tabelek, dodatkowo warto wymienić kilka innych rzeczy, zobacz link to bedziesz o częściach wszystko wiedzieć.

- w wariancie z wyłącznie częściami Oryginalnymi BMW: 1722,40 zł

- w wariancie z częściami Oryginalnymi BMW oraz dwoma zestawami Febi: 949,30 zł

czytałem to, znasz warsztat który ci to porządnie zrobi za 700 zł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie :D

W moim robił poprzedni właściciel i mam fakture na to na 4500zł. Nie było to w ASO, tylko u jakiegoś mechaniora. Mam nadzieje że przez najbliższe 80 do 100 tys km nie będę się o to martwił :D

Opublikowano
Nie :D

W moim robił poprzedni właściciel i mam fakture na to na 4500zł. Nie było to w ASO, tylko u jakiegoś mechaniora. Mam nadzieje że przez najbliższe 80 do 100 tys km nie będę się o to martwił :D

no właśnie :D do tego należy doliczyć zestaw uszczelek, śruba, koło zębate itp... czyli 330 zł i już z części robi się około 2100 zł przy ori częściach więc pozostaje 400 zł na robociznę :lol: BMW Andrzej Kwiatkowski w Luzinie ostatnio robił szwagrowi w N47D20A za 4300 zł kompleksowo

Jeśli ktoś mówi że koszty to 2500 zł albo i mniej to tego raczej nie robił albo robił na zamiennikach w podrzędnym warsztacie lub ocenia to tak na oko :duh:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.