Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wymieniał ktoś dolny wahacz z przodu? U mnie niestety zaczęło sie od ścinania zew. krawędzi opony a po tyg zaczęło pukać.

Klamoty mam kupione i weekend chce się za to zabrać, z tego co widziałem to trzeba zdjąć plastikowe osłony...

Opublikowano
Zawsze przy ingerencji w zawieszenie trzeba to zrobić, ale bardziej mi chodziło co musiałeś zdjąć żeby się tam dostać ?
Opublikowano

Tutaj nie ma żadnych osłon , w F10 jest pełno plastików które zakrywają śruby, szczególnie tą bliżej silnika.

Dzięki za pomoc , będę musiał zobaczyć które odkręcić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Osłona po silnikiem, plastiki z obu stron-osłony, osłony na maglownicy nie musisz zdejmować wystarczy z jednej strony zdjąć opaskę i przesunąć harmonijkę inaczej nie wyjmiesz śruby. Ja kupiłem dodatkowo wszystkie nowe śruby. To musiałeś mieć już bardzo mocno wybite skoro cielo opony. U mnie był delikatny luz na sworznach wahaczy i je wymieniłem.
Krzysztof
Opublikowano

Dzięki za info !

Przejechałem trasę Poznan - Birmingham i po prostu na oponie zauważyłem ze od zew. krawędzi ja lekko ścina, dlatego w ogóle tam zajrzałem bo nic nie puka/stuka... chyba ze za głośno radia slucham :D