Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, w sobotę byłem oglądać E38 (WBAGE31030DN00157) z poniższego ogłoszenia:

https://archiwum.allegro.pl/oferta/bmw-728i-manual-serwis-aso-bmw-munchen-i-wlascicie-i6778254697.html

Cena dosyć atrakcyjna (wcześniej było 14999),

Samochód jak dla moich potrzeb poza ubogim wyposażeniem w bardzo fajnej konfiguracji, przebieg jeżeli jest prawdziwy stosunkowo niewielki.

Najbardziej zależało mi na dobrym stanie blacharko-lakierniczym.

Po rozmowie telefonicznej z informacji udzielonych przez sprzedającego (obchodził samochód) prawe tylne drzwi miały mieć mały purchel przy listwie oraz jeden fragment po otwarciu tych drzwi na progu, poza tymi elementami wszystko wygląda łanie i nie ma śladów korozji.

Niestety po przyjechaniu na miejsce okazało się, że karoseria jest w dużo gorszym stanie, w obu tylnych błotnikach widać gołym okiem bardzo słabo wstawione reperaturki (z obu stron brak skali, powyżej odczyt 600-800, łuk tylnego błotnika posiada kanty od szpachli, tylna klapa odstaje, nakładki progowe zamocowane są na blachowkręty na ich końcach widać korozję, ranty wszystkich drzwi mają naloty przykryte jakimś niebieskim środkiem, w pozostałych elementach tez widać rdzę. Po sprawdzeniu tych elementów dalej nie było sensu sprawdzać, widać mało fachowe naprawy. (informacyjnie - stanu mechanicznego nie sprawdzałem - stan nadwozia był na tyle słaby, że nie miało to już dla mnie sensu).

w mojej ocenie bazując na otrzymanych przez telefon informacjach zostałem oszukany i zrobiłem niepotrzebnie 970 km,

Przed wyjściem z placu obejrzałem jeszcze jeden egzemplarz E38 728iA który jak się okazało był rzetelny z opisem w bardzo fajnym stanie.

Nie twierdze więc, że każdy sprzedawany tam samochód jest trupem, jednak w tym konkretnym przypadku informacje były nierzetelne.

chce żeby ta informacja przestrzegła osoby potencjalnie zainteresowane tym egzemplarzem, dodatkowo usunięty został komentarz mojego kolegi opisujący stan faktyczny na facebooku pod zdjęciami tej 7-ki.

Edytowane przez brzozer1988
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

VIN: WBAGE31030DN00157

Type code: GE31

Model: 728I FACELIFT (EUR)

E-F-R series: E38

Series: 7

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: M52/TU

Displacement: 2.80

Power: 142 (193 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 363 - BIARRITZBLAU METALLIC

Upholstery code: F4AT - STOFF RIPS DIAGO

Prod.date: 1999-01-13

S261 Side airbags for rear passengers

S307 Safety locking for luggage compartment

S401 Lift-up-and-slide-back sunroof, electric

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S464 Ski bag

S548 Kilometre speedo

S549 Exklusiv-Uhr

L801 National version Germany/Austria

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

S915 Omission of outer-skin preservation

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.