Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z góry zaznaczam że szukałem, ale nie potrafię znaleźć takiego postu.

Szukam listy tłumaczenia kodów wszystkich błędów do e60 ( pewnie to będzie ogólna lista do BMW, ale nie znam się a jeżdżę E60)

Czy istnieje w ogóle coś takiego, z tego co znalazłem to był tylko wycinki, czyli rozszyfrowane po kilka, kilkanaście kodów błędów.

Nigdzie nie mogę znaleźć całej listy, a szukanie każdego z osobna jest dosyć uciążliwe.

Może ktoś ma taką listę i może podesłać na mail-a ?

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Wiem że tak można, ale miałem nadzieję że ktoś ma całą listę, dużo szybciej można do tego dojść,

Skanowanie całego auta, lista do ręki i w parę minut wszystko wiesz, a tak zajmuje to dużo więcej czasu.

Opublikowano
Proximo, INPA oferuje skanowanie calego auta z rozpisanym kazdym błędem osobno. Musisz sie douczyc jak uzywac tego programu :wink:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Proximo, INPA oferuje skanowanie calego auta z rozpisanym kazdym błędem osobno. Musisz sie douczyc jak uzywac tego programu :wink:

Tzn, gdzie tego szukać ?

Opublikowano
Czy istnieje w ogóle coś takiego, z tego co znalazłem to był tylko wycinki, czyli rozszyfrowane po kilka, kilkanaście kodów błędów.

Na pewno nie są to wszystkie błędy ale lista którą mam jest pokaźna.

https://chomikuj.pl/daromega/BMW_INPA_DIS_POD_WINXP/Rozpiska+B*c5*82*c4*99d*c3*b3w+BMW+E60

Dzięki, jak najbardziej jest tego sporo i o takie coś mi chodziło.

Opublikowano
Tzn, gdzie tego szukać ?

Jutro będe kodował webasto to Ci zrobię screeny ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano

wbijasz do inpy...

i masz coś takiego:

b2cd18119c5e1fc6med.jpg

później F4 :

8a82819685204c66med.jpg

Później F1

5fa70e1a11fb6d92med.jpg

Otrzymasz całą liste błedów z całego auta wraz z rozpiską. Powodzonka

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
wbijasz do inpy...

i masz coś takiego:

Nie wiem tylko czy masz świadomość że to co pokazałeś to nie jest "zwykła" inpa. Tylko inpa i skrypt TD-530. W normalnej inpie nie ma tak kolorowo.

Opublikowano
Kurcze od 3 lat korzystam z inpy i w kazdej wersji mialem te skrypty. Myslalem ze to w każdej jest jako dodatek. No ale jesli ktos nie ma to warto poszukac lepszej wersji ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Z tego co kojarze to tak ;) Instalacja krok po kroku. Chyba najprostsza jaka moze byc z dostepnych w internecie ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
Z tego co kojarze to tak ;) Instalacja krok po kroku. Chyba najprostsza jaka moze byc z dostepnych w internecie ;)

Nie omieszkam skorzystać ;) W prawdzie też mam zainstalowaną jakąś INPę z forum ale skryptu ni ma :)

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału